10 μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν μεγαλώσει γενιές!

Πέτρος Σηφαλάκης
10 μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν μεγαλώσει γενιές!
Οι θρύλοι υπάρχουν και στην αυτοκίνηση και μερικά μοντέλα, βρίσκονται στην παραγωγή εδώ και πολλές δεκαετίες, όχι αυτούσια φυσικά αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές για να προσαρμόζονται στις εξελίξεις.

Τα ονόματα που δίνουν οι εταιρείες αυτοκινήτων στα μοντέλα τους δεν είναι όλα ίδια. Κάποια έχουν πολύ μεγάλο «βάρος» επειδή βρίσκονται για δεκαετίες στην αγορά, έχουν δημιουργήσει το δικό τους «μύθο» και έχουν μεγαλώσει γενιές ανθρώπων! Παρακάτω έχουμε μαζέψει τα ονόματα που βρίσκονται τα περισσότερα χρόνια στην αγορά.

Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχουν σταματήσει ποτέ να είναι διαθέσιμα προς αγορά και να μπορούμε να τα αγοράσουμε και σήμερα, όχι κάποια που βρίσκονταν επί σειρά ετών στην παραγωγή αλλά πλέον έχουν «πεθάνει». Ανάμεσά τους, έχουμε σπορ αυτοκίνητα, κάμπριο, τετρακίνητα «θηρία», ακόμη και ένα... βανάκι! Δείτε τη λίστα αναλυτικά.

Ford Mustang

Το σύμβολο των pony cars και ένα από τα πιο ποθητά προσιτά σπορ κουπέ σήμερα. Η Mustang είναι τρόπος ζωής και όχι ένα απλό αμάξι και δεν το γνωρίσαμε σήμερα, αλλά το 1964, ήτοι 54 χρόνια πριν.

Porsche 911

Κάθε λέξη για την Porsche 911 μοιάζει περιττή. Την είδαμε για πρώτη φορά το 1963 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σπορ αυτοκίνητα, με εκδόσεις που μπαίνουν και στα χωράφια των supercars. Διατηρεί τη διάταξη με μπόξερ κινητήρα κρεμασμένο πίσω από τον πίσω άξονα!

Nissan Skyline

Το όνομα Skyline υπάρχει για τη Nissan από το 1957. Πέρασε από πολλά «ένδοξα» σημεία με μοντέλα όπως τα R33 και R34 GT-R Skyline και σήμερα συνεχίζει ακόμη. Μη μπερδεύεστε όμως, το σύγχρονο GT-R R35 δεν λέγεται Skyline. Το όνομα αυτό συνεχίζει με τα σήματα της Infiniti, οπότε στην Ελλάδα είναι σχετικά άγνωστο.

Toyota Crown

Το μεγάλο σεντάν της Toyota λέγεται Crown, ενώ υπάρχει και άλλο ένα που λέγεται Century. Το Crown δεν το γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ευρώπη όμως σαν όνομα, υπάρχει από το 1955 και αυτό το κάνει ένα από τα παλαιότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Mercedes-Benz SL

Ένα σύμβολο κύρους, αλλά και δυναμισμού, εδώ και περίπου έξι δεκαετίες. Η SL της Mercedes-Benz πρωτοπαρουσιάστηκε το 1954 ενώ το νέο μοντέλο που έρχεται σε λίγο καιρό, επιστρέφει στη μαλακή υφασμάτινη οροφή, μετά από κάποιες γενιές με μεταλλική αναδιπλούμενη.

Chevrolet Corvette

Το όνομα Corvette μόνο που το ακούς, σου φέρνει στο μυαλό καμένο λάστιχο, αλητεία και γκάζι! Δεν έχει το στήσιμο ή τον χαρακτήρα ενός ευρωπαϊκού μοντέλου όμως, μετά από 66 χρόνια στην αγορά, έχει δημιουργήσει το δικό της ξεχωριστό όνομα! Η πρώτη Corvette βγήκε το 1953.

Toyota Land Cruiser

Το Toyota Land Cruiser μπορεί να περάσει από παντού και είναι κυριολεκτικά ασταμάτητο. Τόσο ασταμάτητο, που ούτε ο χρόνος δεν το κόβει! Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 1951 και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι και σήμερα, στην εποχή της χαμηλής κατανάλωσης και του οικολογικού χαρακτήρα.

Volkswagen Transporter

Μετά την «κλούβα» T1 και T2, η Volkswagen παρουσίασε το Transporter, ένα βανάκι αγέραστο που καταφέρνει να βρίσκεται στην αγορά μέχρι και σήμερα. Ο επαγγελματίας πλέον εμπιστεύεται την «οικογένεια» Transporter που από το 1950 αποδεικνύεται ένας φανταστικός συνεργάτης.

Ford F-Series

Η σειρά F της Ford «γεννήθηκε» το 1947! Σε αυτή ανήκουν μερικά από τα πιο καλοπουλημένα Pick-Up όλων των εποχών στις ΗΠΑ και σήμερα, αιχμή του δόρατος είναι το φανταστικό F-150 Raptor που θέτει τα δικά του δεδομένα στην κατηγορία. Ακόμη δεν έχει περάσει τον Ατλαντικό για να φτάσει επίσημα Ευρώπη.

Chevrolet Suburban

Τον τίτλο του γηραιότερου ονόματος μοντέλου αυτοκινήτου στον κόσμο τον παίρνει το Chevrolet Suburban, ένα αυτοκίνητο σχεδόν άγνωστο για την Ευρώπη. Σήμερα διανύει την ενδέκατη γενιά του, από το 1935 (!!!) που παρουσιάστηκε και σε 16 χρόνια από σήμερα, θα σβήσει 100 κεράκια! Οπότε, η Chevrolet, δεν υπάρχει περίπτωση να «κόψει» αυτό το όνομα σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!