Με οικογενειακό προσανατολισμό η νέα Mercedes-Benz GLB (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με οικογενειακό προσανατολισμό η νέα Mercedes-Benz GLB (pics & vid)
H Mercedes είναι η εταιρεία με τα περισσότερα SUV σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και παρουσιάζει ακόμη ένα μοντέλο, για να καλύψει κάθε κενό που μπορεί να υπάρχει.

Ανέκαθεν η Mercedes-Benz είχε πολλά μοντέλα στην γκάμα της και στην πρόσφατη ιστορία της, δίνει τρομερή έμφαση στα SUV. Από τη GLA, έως και τη GLS ή τη G-Class, είναι «παρούσα» σε όποια κατηγορία μπορούμε να φανταστούμε. Τώρα, παρουσιάζει και τη GLB. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην οικογένεια των κόμπακτ μοντέλων της Mercedes (A-Class, GLA, CLA, CLA Shooting Brake, A-Class Sedan και πάει λέγοντας).

Η μεγάλη διαφορά της συγκριτικά με τη GLA είναι, αρχικά, η τετραγωνισμένη της εμφάνιση και κατά δεύτερον, οι επτά θέσεις στο εσωτερικό της, για να καλύψει τους πελάτες που έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Το μεταξόνιο των 2,83 μέτρων εγγυάται κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, ενώ μην... ξεγελιέστε από τον χαρακτηρισμό κόμπακτ αφού μετρά μήκος 4 μέτρα και 63 εκατοστά! Αυτό που κάνει σαφές η Mercedes-Benz είναι ότι οι επιβάτες που θα κάθονται στην (προαιρετική) τρίτη σειρά καθισμάτων, θα πρέπει να έχουν ύψος έως και 1,68 μέτρα, για τη δική τους άνεση κατά κύριο λόγο αφού οι διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη ευρυχωρία σε αυτό το σημείο.

Αν δεν χρειάζονται τα δύο έξτρα καθίσματα, διπλώνουν στο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Η νέα GLB στην έναρξη της πορείας της θα διατίθεται με μια πλήρη γκάμα σύγχρονων και «δοκιμασμένων» κινητήρων από τη Mercedes. Σημειώστε, τον νέο τούρμπο βενζίνης των 1.3 λίτρων με 163 ίππους για την έκδοση GLB200, τον μεγαλύτερο τούρμπο βενζίνης των 2.0 λίτρων με τους 224 ίππους για την έκδοση GLB250 και τις GLB200d και GLB220d που θα έχουν έναν κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων με 150 ή 190 ίππους αντίστοιχα.

Το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη με τις οκτώ σχέσεις είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, εκτός της βενζινοκίνητης των 163 ίππων όπου το στάνταρ σασμάν είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη, αλλά των επτά σχέσεων. Παράλληλα η «μικρή» βενζινοκίνητη έκδοση είναι και η μόνη που δεν διατίθεται με τετρακίνηση. Οι ισχυρότερες εκδόσεις (GLB250 & GLB220d) έχουν την τετρακίνηση 4MATIC στάνταρ και η GLB200d, μπορεί να εφοδιαστεί με αυτή αν ο πελάτης το επιθυμεί. Στο εσωτερικό υπάρχει το σύγχρονο πρότυπο των μικρότερων Mercedes, όπως το γνωρίσαμε μέσω της νέας A-Class.

Δύο μεγάλες οθόνες, μια για την κεντρική πολυμέσων και μια για τον πίνακα οργάνων «ενώνονται» και φτιάχνουν ένα πολύ εντυπωσιακό σύνολο ενώ το μοτίβο με τους τρεις στρογγυλούς αεραγωγούς το συναντάμε και στη GLB. Σε ο,τι αφορά τις εκτός δρόμου ικανότητες, οι τετρακίνητες GLB έχουν και ένα πρόγραμμα οδήγησης Offroad, μεταξύ άλλων, το οποίο κλειδώνει την τετρακίνηση στο 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Επίσης, η Mercedes-Benz έχει και ένα έξτρα εκτός δρόμου πακέτο που περιλαμβάνει το Hill Descent Control και ένα σύστημα φωτισμού για να μπορεί ο οδηγός να διακρίνει πιο εύκολα τα εμπόδια που έχει μπροστά του. Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz GLB δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!