Ιδού το νέο Opel Corsa! (pics)

Ιδού το νέο Opel Corsa! (pics)
Η έκτη γενιά του supermini της Opel παρουσιάζεται, αρχικά στην ηλεκτροκίνητη έκδοσή του και πρόκειται για ένα όμορφο μοντέλο που ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία της κατηγορίας.

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής η Opel μας παρουσιάζει το πραγματικά νέο Corsa, που δεν διατηρεί κανένα δεσμό με το σημερινό μοντέλο. Θα χρησιμοποιεί τις βάσεις του νέου Peugeot 208, αφού πλέον η γερμανική μάρκα βρίσκεται στον όμιλο PSA και έχει φρέσκια, όμορφη εμφάνιση σε κάθε άκρη του και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Έχει 4,06 μέτρα μήκους (+40 χιλιοστά) και 2,54 μέτρα μεταξόνιο (+28 χιλιοστά) με προφανή οφέλη στους χώρους στην καμπίνα αλλά και το πορτμπαγκάζ που μετρά 309 λίτρα χωρητικότητας, +25 λίτρα από το σημερινό.

Στο εσωτερικό έχουμε μια πολύ μεγάλη οθόνη πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα και ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ η σχεδίαση είναι μοντέρνα και ευχάριστη. Αλουμινένιες λεπτομέρειες και προσεκτικό φινίρισμα αναβαθμίζουν την εικόνα του αυτοκινήτου και αναμένεται ότι θα υπάρχει κάθε σύγχρονο σύστημα άνεσης και ασφάλειας από το βασικό πακέτο εξοπλισμού. Οι εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας μας δείχνουν το νέο Corsa-e, την ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου.

Θα έχει το ίδιο σύνολο των 136 ίππων που παρουσιάστηκε με το Peugeot e-208 και θα προσφέρει αυτονομία έως και 340 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση! Σημαντικά είναι και τα νέα που μας φέρνει η Opel για το αμάξωμα του νέου Corsa. Σε όλες του τις εκδόσεις θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο και το βάρος έχει διατηρηθεί κάτω από τα 1.000 κιλά!

Είναι δηλαδή περίπου 100 κιλά πιο ελαφρύ από το σημερινό, από έκδοση σε έκδοση, οπότε κατανάλωση, επιδόσεις, εκπομπές ρύπων και οδική συμπεριφορά θα αλλάξουν προς το καλύτερο. 40 κιλά έχουν εξοικονομηθεί από το πλαίσιο και αρκετά ακόμη από διάφορα μέρη του αμαξώματος. Για παράδειγμα από το εμπρός καπό έχει χάσει 2,5 κιλά χάρη στα νέα υλικά κατασκευής και τα νέα τρικύλινδρα μοτέρ θα εξοικονομούν περίπου 15 με 20 κιλά από τα μοτέρ του σημερινού μοντέλου των τεσσάρων κυλίνδρων. Θα φοράει τον 1.2 PureTech σε εκδόσεις έως 130 ίππους και θα υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας των 1.5 λίτρων με περίπου 100 άλογα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Corsa θα έχουμε με την επίσημη παρουσίασή του, που υπολογίζουμε να γίνει στο ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!