ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Τα «σπάει» το πρώτο ανοιχτό Safety Car στον κόσμο (pics)

Τα «σπάει» το πρώτο ανοιχτό Safety Car στον κόσμο (pics)

Τα «σπάει» το πρώτο ανοιχτό Safety Car στον κόσμο (pics)

To νέο Safety Car του πρωταθλήματος Formula E είναι ένα άκρως εντυπωσιακό BMW i8 Roadster με υβριδική τεχνολογία, χάρη στην οποία καταναλώνει μόνον 2,0 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ.

Μπορεί να μην έχει φτάσει το πρωτάθλημα της Formula E τη δημοφιλία της Formula 1, ωστόσο υπερέχει σίγουρα, όσον αφορά στο Safety Car. Ειδικά μάλιστα το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του παγκόσμιου πρωταθλήματος με τα ηλεκτρικά μονοθέσια είναι άκρως εντυπωσιακό σε εμφάνιση, αλλά και σε τεχνολογία, ενώ αποτελεί και τον πρώτο εκπρόσωπο του είδους του, που θα γκαζώνει στην πίστα με ανοιχτό αμάξωμα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο προέρχεται από τη BMW και πρόκειται για ένα i8 Roadster, που διαφοροποιείται με το χαμηλότερο μπροστινό παρμπρίζ του από το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Επίσης το αυτοκίνητο ασφαλείας έχει και κατά 15 χιλιοστά χαμηλότερο κέντρο βάρους, ώστε να πατά καλύτερα στην πίστα ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Στον εξοπλισμό του υβριδικού μοντέλου, που αρκείται σε μόλις 2,0 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ., περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κεραμικά φρένα, εγκεκριμένο από τη FIA ρόλμπαρ, διαχύτης μάσκας και πίσω αεροτομή. Επίσης προβλέπεται σύστημα ενδοεπικοινωνίας με προηγμένο GPS και την ανάλογη κεραία.