ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Νέο Citroen C5 Aircross: Για φιλοξενία πέντε αστέρων! (pics & vid)

Νέο Citroen C5 Aircross: Για φιλοξενία πέντε αστέρων! (pics & vid)

Νέο Citroen C5 Aircross: Για φιλοξενία πέντε αστέρων! (pics & vid)

Το νέο SUV της γαλλικής φίρμας προσφέρει κορυφαία άνεση, πρακτικότητα, καθώς και επιλογές διαμόρφωσης.

Η άφιξη του νέου Citroen C5 Aircross αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την γαλλική φίρμα, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των SUV. Όπως το συνηθίζει διαχρονικά, η Citroen δημιούργησε ακόμη ένα μοντέλο με προχωρημένη σχεδίαση, το οποίο διαθέτει σύγχρονη και ταυτόχρονα δυναμική προσωπικότητα. Την ίδια στιγμή επιτυγχάνει να συνδυάζει με επιτυχία τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός SUV, με κορυφαία άνεση και πρακτικότητα στα ενδότερα του.

Άλλωστε ως αυθεντικός εκπρόσωπος της φιλοσοφίας «Citroen Advanced Comfort», το νέο C5 Aircross είναι με διαφορά το πιο εύκολα διαμορφώσιμο και κυρίως το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας του. Παράλληλα, εφοδιάζεται με την πρωτοποριακή ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushion, καθώς και με τα μοναδικά καθίσματα Advanced Comfort, προσφέροντας μια νέα εμπειρία άνεσης στις μετακινήσεις. 

Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού του νέου C5 Aircross κλέβει την παράσταση, χάρη στα κορυφαία τρία ανεξάρτητα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, τα οποία διαθέτουν ρυθμιζόμενη πλάτη, ενώ ο χώρος των αποσκευών, με χωρητικότητα από 580 έως 720 λίτρα, ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εκτός από την κορυφαία άνεση, τον ειδικό αφρό και την ξεχωριστή σχεδίαση που φέρουν τα συγκεκριμένα καθίσματα, προσφέρουν επίσης μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Αρχικά διαθέτουν το ίδιο πλάτος, παρέχοντας την αντίστοιχη άνεση στους τρεις επιβάτες της δεύτερης σειράς, ενώ και ο μεσαίος επιβάτης κάθεται το ίδιο άνετα, όπως οι υπόλοιποι. Επίσης, μετακινούνται εμπρός και πίσω για παραπάνω από 150 χλστ., επιτρέποντας την αναδιαμόρφωση της καμπίνας και του χώρου αποσκευών, ενώ την ίδια στιγμή ρυθμίζονται σε κλίση σε πέντε θέσεις. Τέλος, αναδιπλώνονται προσφέροντας ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα στο χώρο φόρτωσης, ενώ χάρη στην ανεξάρτητη αναδίπλωση τους, δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας 2 παιδικών καθισμάτων με παράλληλη φόρτωση του χώρου αποσκευών με υπερμεγέθη αντικείμενα.

Και τα καλά νέα μόλις ξεκίνησαν, καθώς το Citroen C5 Aircross με χώρο αποσκευών από 580 έως 720 λίτρα (ή έως 1.630 λίτρα με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων) πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στην κατηγορία του. Το πλατύ άνοιγμα (1.017 χλστ.) και το ορθογώνιο σχήμα του (μήκος 999 χλστ. έως 1.907 χλστ. με αναδιπλούμενα τα πίσω καθίσματα και 583 χλστ. ύψος έως την εταζέρα) καθιστούν ευκολότερη τη φόρτωση των αντικειμένων όλων των ειδών και μεγεθών.

Η πεντάστερη φιλοξενία στο νέο SUV της Citroen ολοκληρώνεται, με την οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών και αποτελεί μία ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη για κάθε οδηγό. Να σημειωθεί επίσης ότι διατίθενται μεταξύ άλλων συστήματα όπως τα Active Safety Brake, Active Blind Sport Monitoring System, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Collision Risk Alert, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition και φυσικά το Highway Driver Assist.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται το νέο C5 Aircross, συναντάμε τους κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,6 λίτρων με απόδοση 130 και 180 ίππους αντίστοιχα, ενώ ως diesel επιλογές υφίστανται επίσης δύο, 1,5 και 2,0 λίτρων, με ισχύ 130 και 180 ίππους σε κάθε περίπτωση. Υπενθυμίζουμε και την ύπαρξη -για πρώτη φορά- υβριδικής εκδοχής, με ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χιλιομέτρων.

Να σημειωθεί ότι οι πιο ισχυροί κινητήρες συνδυάζονται και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ενώ το γαλλικό SUV εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά του Grip Control, το οποίο βοηθά τους εμπρόσθιους τροχούς να βρουν καλύτερη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου μέσα από διάφορα προφίλ εδάφους, ολοκληρώνοντας το παζλ του ολοκληρωμένου πακέτου άνεσης, ασφάλειας και πρακτικότητας που προσφέρει το Citroen C5 Aircross.