Έρχεται το Opel Grandland X Hybrid4 με 300 ίππους και τετρακίνηση! (pics)

Έρχεται το Opel Grandland X Hybrid4 με 300 ίππους και τετρακίνηση! (pics)
Η γερμανική φίρμα παρουσίασε την υβριδική εκδοχή του δημοφιλούς SUV, η οποία καταναλώνει μόλις 2,2 λίτρα / 100 χιλιόμετρα.
Το Grandland X Hybrid4 είναι πλέον γεγονός, αποτελώντας την επίσημη είσοδο του εντυπωσιακού SUV της Opel στην υβριδική εποχή. Έτσι λοιπόν το υβριδικό Grandland X εφοδιάζεται με έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούν μία μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 300 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων.
Στη διάθεση του οδηγού τίθενται 4 προγράμματα για να επιλέξει το πως θα κινηθεί: Electric, Hybrid, AWD και Sport, ενώ σε ότι αφορά στη μπαταρία, φορτίζεται μέσω Wallbox 7,4 kW σε περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά, με την αυτονομία κίνησης μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες να αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Τα πραγματικά καλά νέα όμως αφορούν στη μέση κατανάλωση καυσίμου του Grandland X Hybrid4, η οποία ανέρχεται σε 2,2 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP, με τις εκπόμπες ρύπων στα 49 γρ. / χλμ. CO2.
Το δημοφιλές SUV φέρει εφοδιάζεται επίσης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την Opel, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του επωφελούνται από τις υπηρεσίες του ομίλου PSA, με πρόσβαση σε 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, το σύστημα Navi 5.0 IntelliLink δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προγραμματίσει με εξαιρετική ακρίβεια την εκάστοτε διαδρομή της επιλογής του, καθώς προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με βάση την αυτονομία του οχήματος, σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης και προφανώς την ροή της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση.
Τέλος σε ότι αφορά στην έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου Grandland X Hybrid4 στην Ευρώπη, καθώς και τις τιμές του, επικρατεί προς το παρόν σιγή ιχθύος, ωστόσο σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!