Oι 5 θρασύτερες «μαϊμούδες» της εφετινής έκθεσης της Σαγκάης

Gazzetta team
Oι 5 θρασύτερες «μαϊμούδες» της εφετινής έκθεσης της Σαγκάης
Το χούι βγαίνει τελευταίο και αυτό επιβεβαιώθηκε και εφέτος στην έκθεση της Σαγκάης, όπου παρουσιάστηκαν αρκετά κινέζικα μοντέλα, που αντιγράφουν γνωστά ξένα!

Η κινέζικη αγορά αυτοκινήτου αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια τη μεγαλύτερη στον κόσμο, ενώ η χώρα του μεταξιού θεωρείται –και είναι- πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση. Θα περίμενε κανένας, ότι μετά από τόση πρόοδο θα εγκατέλειπαν οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες το αγαπημένο σπορ της αντιγραφής ξένων μοντέλων. Όπως λέει όμως και ο λαός, το χούι βγαίνει τελευταίο και οι εταιρείες αυτοκινήτου από την Κίνα εξακολουθούν να ξεπατικώνουν τον σχεδιασμό αυτοκινήτων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Δείτε ορισμένα από τα κινέζικα μοντέλα, που αποκαλύφθηκαν εφέτος στην Εκθεση της Σαγκάης και μιμούνται με θρασύ τρόπο αυτοκίνητα ξένης προέλευσης.

Η κινέζικη Porsche Panamera

H Νοvat απετέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της έκθεση της Σαγκάης, με εξαίρεση ωστόσο το σπορ μοντέλο GT, που εξέπληξε σίγουρα δυσάρεστα την Porsche, καθώς μιμείται σχεδιαστικά την τετράθυρη λιμουζίνα πολυτελείας Panamera.

To δίδυμο αδελφάκι του Smart

Το ηλεκτρικό μοντελάκι R1 της κινέζικης μάρκας Ora αντιγράφει σε μεγάλο βαθμό το τετράθυρο και τετραθέσιο Smart Forfour. Στην επιτυχημένη αντιγραφή συμβάλλει και η χαρακτηριστική διχρωμία του αμαξώματος.

Το κινέζικο σημείο G

Η σειρά G-class της Mercedes θεωρείται πλέον cult, οπότε έβαλε σε πειρασμό την εταιρεία BAIC να την αντιγράψει με το μοντέλο BJ80, που κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα, αν και όχι με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Να διευκρινίσουμε πάντως ότι η κινέζικη καρικατούρα αντιγράφει τη Mercedes G-class της προηγούμενης και όχι της σημερινής γενιάς.

Το Ford Kuga με κινέζικα λογότυπα

Το τερμάτισε η εταιρεία Oshan με το μοντέλο GT SUV, καθώς δεν τήρησε ούτε καν τα προσχήματα. Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου δεν ξεχωρίζει από το αντίστοιχο του Ford Kuga.

H ηλεκτρική Cayman

Την τιμητική της είχε η Porsche εφέτος στη Σαγκάη, καθώς οι Κινέζοι λατρεύουν τα μοντέλα της και τα αντιγράφουν κατά κόρον. Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Zedriv GT3, που έχει εντυπωσιακά πολλές ομοιότητες με την Porsche 718 Cayman και είναι μάλιστα 100% ηλεκτροκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!