Ένα Cabrio για τον Βλαντιμίρ Πούτιν (pics & vid)

Gazzetta team
Ένα Cabrio για τον Βλαντιμίρ Πούτιν (pics & vid)
Στη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας θα δούμε για πρώτη φορά την ανοιχτή έκδοση του Aurus Senat, που αποτελεί την προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν.

Το Aurus Senat αποτελεί το καύχημα της πολύπαθης ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Το θηριώδες όχημα των 3,1 τόνων ανήκει στην κατηγορία των λιμουζινών υπερπολυτελείας και οι σχεδιαστές του έχουν αντιγράψει ασύστολα αντίστοιχα μοντέλα της αριστοκρατικής Rolls-Royce. Όσο για το κινητήριο σύνολο, ο μεν V8 βενζινοκινητήρας των 4,4 λίτρων προέρχεται από το τμήμα εξέλιξης της Porsche, ο δε ηλεκτροκινητήρας από τη ρώσικη εταιρεία Kalaschnikow.

Η συνολική ισχύς και των δύο μοτέρ ανέρχεται σε 598 ίππους, που είναι απαραίτητοι για να κινηθεί ένα τόσο ογκώδες μοντέλο σβέλτα. Αυτό ισχύει βεβαίως ακόμη περισσότερο για την έκδοση με το μακρύ αμάξωμα και τη βαριά θωράκιση της προεδρικής λιμουζίνας του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία ζυγίζει επτά ολόκληρους τόνους.

Τώρα προστέθηκε στο Aurus Senat άλλη μία έκδοση, ανοιχτή και στα πρότυπα μίας Rolls-Royce Drophead Coupe. Η πρώτη παρουσίαση του επιβλητικού Cabrio έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κατά τις πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου, δηλαδή της επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στο Ναζισμό και της λήξης του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Στις πρόσφατες πρόβες συμμετείχαν και δύο Aurus Senat Cabrio, αρχικά με καμουφλαρισμένα αμαξώματα, όμως στην πορεία εμφανίστηκαν 100% ακάλυπτα μπροστά στις κάμερες της κρατικής ρώσικης τηλεόρασης. Μέσα στα αυτοκίνητα κάθονταν μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τις στολές τους, ενώ η ανοιχτή έκδοση θα εφοδιάζεται ακριβώς με τους ίδιους κινητήρες και μηχανικά μέρη με τις κλειστές λιμουζίνες. Αντίθετα, έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις στο αμάξωμα λόγω της οροφής, το οποίο θα είναι πιθανότατα δίθυρο και με 20 χιλιοστά χαμηλότερο ύψος.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για μοντέλα παραγωγής που θα εκπλήξουν με την παρουσία τους τα πλήθη των θεατών της παρέλασης. Η Aurus είναι μία από τις μεγάλες αδυναμίες του Πούτιν και η λιμουζίνα Senat είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, πριν γίνει η επίσημη παρουσίασή της για το κοινό. Μάλιστα, η ίδρυση της εταιρείας Aurus οφείλεται σε προσωπική επιθυμία του Πούτιν, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πάντως ακόμη, αν θα εμφανιστεί στην παρέλαση της 9ης Μαϊου με την κλειστή λιμουζίνα ή με το νέο Cabrio.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!