ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Venue, το νέο «SUV τσέπης» της Hyundai (pics & vid)

Venue, το νέο «SUV τσέπης» της Hyundai (pics & vid)

Venue, το νέο «SUV τσέπης» της Hyundai (pics & vid)

Άλλο ένα SUV -μία κατηγορία χαμηλότερα από το Kona- ετοιμάζεται να λανσάρει η Hyundai. Αρχικά στις ΗΠΑ και στην Ασία, αργότερα όμως πιθανότατα και στην Ευρώπη.

Το Hyundai Kona απέκτησε έναν μικρότερο αδελφό. Οι Κορεάτες αποκάλυψαν στην έκθεση New York International Auto Show ένα ευέλικτο SUV πόλης με την ονομασία Venue, με το οποίο θα ολοκληρώσουν τη γκάμα των Crossover τους προς τα κάτω. Το πεντάθυρο μοντέλο πόλης θα αρχίσει να πωλείται το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αρχικά όμως μόνον στην Αμερική και στην Ασία.

Βεβαίως, τα σχέδια της Hyundai δεν αποκλείουν τη διάθεση του Venue και στην Ευρώπη, έστω και λίγο αργότερα σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ασία. Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Hyundai Ευρώπης με έδρα το Όφενμπαχ της Γερμανίας, ο οποίος δήλωσε ότι «και εμείς ενδιαφερόμαστε πολύ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και σκεφτόμαστε την εισαγωγή του». Διόλου περίεργο βέβαια, καθώς το μήκους μόλις 4,05 μ. μοντελάκι με το πεντάθυρο αμάξωμα ανταποκρίνεται απόλυτα στις τάσεις της εποχής για μικρά και ευέλικτα Crossover, τα οποία γνωρίζουν τεράστια ζήτηση από το αγοραστικό κοινό.

Στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκε το Venue αποκλειστικά με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 121 ίππους ισχύ, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο σαζμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Ωστόσο, η Hyundai ανακοίνωσε, ότι σε άλλες αγορές –όπως π.χ. η ευρωπαϊκή- θα διατίθεται το ευέλικτο SUV και με υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ υψηλότερης απόδοσης, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ο χιλιάρης βενζινοκινητήρας, που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο όμιλος Hyundai/Kia σε διάφορα μοντέλα του.

Εννοείται, ότι το Venue θα εφοδιάζεται από τις βασικές του εκδόσεις με προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως αυτόματης επιβράδυνσης εμπρός από εμπόδια, διατήρησης εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας, εξάλειψης της νεκρής γωνίας στον καθρέφτη, κλπ. Στην κεντρική κονσόλα του κορεάτικου SUV προβλέπεται επίσης μία οθόνη αφής 8 ιντσών για το προηγμένο σύστημα πολυμέσων, που συνεργάζεται με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto.

Το Venue θα προσφέρει εξάλλου πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης με τον συνδυασμό διχρωμιών και νεανικών χρωματισμών. Στη διάθεση των πελατών θα βρίσκονται οκτώ εξωτερικά χρώματα, ενώ το σαλόνι μπορεί να παραγγελθεί με υφασμάτινες ή δερμάτινες επενδύσεις σε γκρι και μαύρες αποχρώσεις. Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνεται επίσης μία ηλεκτρική ηλιοροφή με φιμέ κρύσταλλο δύο τόνων, το οποίο θα προσαρμόζεται στον εξωτερικό φωτισμό.