Αυτό είναι το νέο Subaru Outback και δεν αστειεύεται! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Αυτό είναι το νέο Subaru Outback και δεν αστειεύεται! (pics)
Με ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση και ισχυρούς κινητήρες, σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής έρχεται η τελευταία γενιά του νέου Outback.

Η Subaru παρουσίασε με κάθε επισημότητα την 6η γενιά του διαχρονικού Outback. Επί της ουσίας πρόκειται για την station wagon εκδοχή του νέου Legacy, η οποία όμως διαθέτει ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε ουσία. Την ίδια στιγμή βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της ιαπωνικής φίρμας, ενώ ξεχωρίζει για την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (22 εκατοστά), η οποία είναι η κορυφαία στην κατηγορία του.

Στα ενδότερα του νέου Outback, την παράσταση κλέβει η τεράστια οθόνη των 11,6 ιντσών, η οποία έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση της κεντρικής κονσόλας και «φιλοξενεί» με τη σειρά της το σύστημα infotainment, συμβατό τόσο με Apple Car Play, όσο και με Android Auto. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Subaru, στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ και ο εξοπλισμός χαρακτηρίζεται για την πληρότητα του, με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» του νέου Outback, η Subaru αντικατέστησε τον γνωστό 6κυλινδρο κινητήρα του υπάρχοντος μοντέλου, με ένα turbo μηχανικό σύνολο 2,4 λίτρων απόδοσης 263 ίππων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίων έως 1.500 κιλών! Την ίδια στιγμή διατίθεται και ένα 4κυλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ 2,5 λίτρων με απόδοση 185 ίππους. Αμφότεροι οι κινητήρες συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο CVT της ιαπωνικής φίρμας. Τέλος, οι τιμές για το νέο Subaru Outback αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι, όταν θα ξεκινήσει και η εμπορική του πορεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!