Λαμπερά μοντέλα στην έκθεση «Classic Cars» στο «The Mall Athens»

Gazzetta team
Λαμπερά μοντέλα στην έκθεση «Classic Cars» στο «The Mall Athens»
Παρουσιάζουμε ορισμένα από τα υπέροχα κλασικά μοντέλα, που έγραψαν ιστορία στον χώρο της αυτοκίνησης και θα φιλοξενούνται έως τις 7 Απριλίου στο «The Mall Athens».

Μία μοναδική έκθεση φιλοξενείται αυτές τις ημέρες και έως τις 7 Απριλίου στο «The Mall Athens». Στους χώρους του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Αθήνας παρουσιάζονται 14 κλασικά μοντέλα, καθένα από τα οποία έχει γράψει χρυσές σελίδες στον χώρο της αυτοκίνησης. Πρόκειται για συλλεκτικά αυτοκίνητα με «βαρύ» ιστορικό, τα οποία ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, από το τρίτροχο μίνι πόλης BMW Isetta και την εμβληματική Ford Mustang «Εleanor» έως την καθαρόαιμη Ferrari Mondial και το σπαρτιάτικο βρετανικό ρόουντστερ, Austin Healey. Το gazzetta επισκέφθηκε την έκθεση «Classic Cars» και παροτρύνει κάθε φίλο των τεσσάρων τροχών να κάνει το ίδιο. Και βέβαια, να απονείμουμε τα εύσημα στην ελληνική αντιπροσωπεία της Ford, με την υποστήριξη της οποίας έγινε δυνατή η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Ford Mustang 5.0L Fastback «Eleanor»

H Mustang αποτελεί με διαφορά το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό αυτοκίνητο, με περισσότερες από 3.000 εμφανίσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και είναι ταυτόχρονα, το μοναδικό αυτοκίνητο που έλαβε δικό του όνομα με έντονο star power. Το συγκεκριμένο έκθεμα είναι κατασκευής του 1965, εισήχθη στην Ελλάδα το 1968 και πουλήθηκε στον Βασίλη Χατζηευθυμίου το 2005, ο οποίος παραμένει ιδιοκτήτης του μέχρι και σήμερα. Η ανακατασκευή της συγκεκριμένης Ford Mustang ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2009. Πολλά τμήματα του αυτοκίνητου, όπως οι πόρτες, το πάτωμα, οι προφυλακτήρες καθώς και όλο το εσωτερικό, αντικαταστάθηκαν με καινούργια, ενώ ο αρχικός V8 κινητήρας έχει αντικατασταθεί από έναν Ford Cologne V6 των 2.550 κ.εκ. Σκοπός της ανακατασκευής ήταν να αναβιώσει την κινηματογραφική «Eleanor», για αυτό και χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα από μεταγενέστερα μοντέλα του 1967 και του 1968. Από το 2009 μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο έκθεμα έχει κερδίσει 5 διακρίσεις σε διάφορα Car Shows και έχει πρωταγωνιστήσει σε 14 video clips σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Alfa Romeo Duetto

H Spider κατασκευαζόταν μεταξύ 1966 και 1993, ενώ το μοντέλο πρώτης γενιάς ονομάστηκε Duetto, βασίζεται στο σασσί της Giulia 105 και σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina. Το ιταλικό cabrio εφοδιαζόταν με κινητήρα 1,6 λίτρων και κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ απέδιδε 109 ίππους. Η Duetto είχε δισκόφρενα, ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και διπλούς εκκεντροφόρους με δύο διπλά καρμπιρατέρ Weber.

Mercedes 190 SL

Πρόκειται για τη «μικρή αδελφή» της 300 SL. Λανσαρίστηκε το 1954 και έως το 1963 κατασκευάστηκαν συνολικά 25.881 τέτοια αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία εξήχθησαν στις ΗΠΑ. Κυκλοφόρησε σε Coupe και Roadster, ενώ μεγάλο μέρος του αμαξώματος ήταν από αλουμίνιο. Εφοδιαζόταν με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,9 λίτρων και 105 ίππους ισχύ, ενώ το μοντέλο στο Mall έχει αμερικανικές προδιαγραφές και έχει αποκατασταθεί πλήρως στην Ελλάδα.

Lotus Seven S2

Είναι η μοναδική Lotus Seven S2 στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1962 με μοτέρ Ford, βελτιωμένο από την Cosworth, ώστε να αποδίδει 85 ίππους, ενώ ζυγίζει μόλις 438 κιλά. Η Lotus πούλησε το 1973 τα δικαιώματα παραγωγής στην Caterham, η οποία συνεχίζει να το κατασκευάζει μέχρι σήμερα.

Ferrari Mondial Quattrovalvole

Η εντυπωσιακή Ferrari χρωστά το όνομα Quattrovalvole στο γεγονός, ότι ο τρίλιτρος κινητήρας της των 240 ίππων διέθετε τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Το αυτοκίνητο της έκθεσης στο εμπορικό κέντρο «The Mall» κατασκευάστηκε το 1985, ενώ συνολικά εγκατέλειψαν το Μαρανέλο 1.145 τέτοια μοντέλα.

Ford Capri

Πριν από 50 χρόνια, η Ford βλέποντας την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η Mustang στην Αμερική, θέλησε να παρουσιάσει ένα αντάξιο μοντέλο προσαρμοσμένο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το Ford Capri παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό το 1969 και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα ακόμα θρυλικό αυτοκίνητο με το λογότυπο της εταιρείας του Μπλε Οβάλ. Το Ford Capri, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Philip T. Clark και κατασκευάστηκε σε περισσότερα από 1,9 εκ. αντίτυπα έως και το 1986, θεωρήθηκε ως «η Mustang της Ευρώπης» και από την πρώτη του εμφάνιση γοήτευσε μικρούς και μεγάλους της τότε μοδάτης γενιάς, με τις σπορ και εκλεπτυσμένες γραμμές, αλλά και με το ανήσυχο εν γένει πνεύμα του.

Προκειμένου να είναι προσιτό σε μεγάλη μερίδα αγοραστών, το Capri εξοπλίστηκε με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, που ξεκίναγαν από τα 1,3L και έφταναν μέχρι και τον V6 των 3,0L που απέδιδε 140 ίππους. Η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι και το 1994. To μοντέλο της έκθεσης είναι απολύτως αυθεντικό, έχει ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας 26.09.1972, διατηρείται σε άριστη κατάσταση και διαθέτει κινητήρα 1,5 λίτρων με 80 ίππους ισχύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!