Ferrari P80/C: Η Scuderia παρουσιάζει μια ακραία one off δημιουργία (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ferrari P80/C: Η Scuderia παρουσιάζει μια ακραία one off δημιουργία (pics & vid)
H Ferrari παρουσίασε μόλις την P80/C, μια μοναδική δημιουργία για λογαριασμό ενός πιστού πελάτη της Scuderia αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση ή χρήση track day σε πίστα.

Ο πελάτης που πλήρωσε αδρά για να του φτιάξουν το αυτοκίνητο των ονείρων του, είναι εραστής της δεκαετίας του '60. Γι’αυτό και η P80/C διαθέτει στοιχεία εκείνης της αξέχαστης εποχής. Η παραγγελία δόθηκε το 2015 και η Ferrari για 4 χρόνια σχεδίαζε και εξέλισσε την P80/C!

Η P80/C βασίζεται πάνω στην αγωνιστική SP36 καθώς οι σχεδιαστές του Ferrari Styling Centre πάντα χρησιμοποιούν έναν «δότη» ένα αυτοκίνητο κοντά στις προδιαγραφές που θέτει ο πελάτης. O Φλάβιο Μανζόνι, ο επικεφαλής σχεδιαστής του Ferrari Styling Centre είναι περήφανοι που δημιούργησαν ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, που είναι ταυτόχρονα όμορφο αλλά και πολύ αποδοτικό, στον φυσικό του χώρο μέσα σε μια πίστα.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε σε δύο διαμορφώσεις, για χρήση σε πίστα με μια μεγάλη αεροτομή και αγωνιστικού τύπου ζάντες 18 ιντσών και για εμφάνιση στα κατά τόπους Concours d'Elegance χωρίς την μεγάλη αεροτομή και με ζάντες 21 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!