Aπό περίπου 28.000 ευρώ το ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ Ε

Gazzetta team
Aπό περίπου 28.000 ευρώ το ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ Ε
Η ΒΜW ανακοίνωσε, ότι το ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ Ε θα κυκλοφορήσει εντός του έτους σε τιμές αντίστοιχες του Cooper S και με αυτονομία μεταξύ 200 και 250 χιλιομέτρων.

Είναι πλέον επίσημο. Το ηλεκτροκίνητο MINI E θα κυκλοφορήσει στους δρόμους περί τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θυγατρικής μάρκας της BMW βασίζεται στο τρίθυρο MINI, θα εφοδιάζεται με μπαταρία 33 Κιλοβατώρων και η αυτονομία του θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 250 χιλιομέτρων. Για λόγους αξιοπιστίας και εξοικονόμησης κόστους θα βασίζεται η τεχνολογία του «πράσινου» μοντέλου της MINI στην αντίστοιχη της ηλεκτροκίνητης BMW i3.

Ο ηλεκτροκινητήρας του ΜΙΝΙ Ε θα είναι μπροστά τοποθετημένος και θα αποδίδει 190 ίππους, με αποτέλεσμα να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε κάτι περισσότερο από επτά δευτερόλεπτα. Αντίθετα, η τελική ταχύτητα θα περιοριστεί στα 150 χλμ./ώρα για οικονομική κατανάλωση ενέργειας, ώστε να μην αδειάζει πρόωρα η μπαταρία. Η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία το καλοκαίρι, οπότε θα γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού μοντέλου της.

Πάντως, εκπρόσωπος της μάρκας αποκάλυψε, ότι το MINI E θα πωλείται σε τιμές παραπλήσιες με εκείνες ενός συμβατικού COOPER S. Για να έχουμε στο μυαλό μας μία τάξη μεγέθους, το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται στη χώρα μας από 27.775 ευρώ και αν ισχύσει αυτό όντως για το ηλεκτροκίνητο αδελφάκι του, τότε θα πουλήσει αρκετά καλά ακόμη και στην Ελλάδα, που βρίσκεται τόσο πίσω σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!