Αποκάλυψη για το νέο Mazda CX-30 στη Γενεύη! (pics)

Αποκάλυψη για το νέο Mazda CX-30 στη Γενεύη! (pics)
Το νέο SUV μοντέλο αναμένεται να τοποθετηθεί μεταξύ των CX-3 και CX-5 στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζονται αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα όπως για παράδειγμα το νέο Mazda CX-30. Το εντυπωσιακό SUV βασίζεται στην σχεδιαστική γλώσσα Kodo, η οποία διέπει όλα τα μοντέλα της Mazda, ενώ τοποθετείται μεταξύ των CX-3 και CX-5 στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Το νέο CX-30 βασίζεται σε μία εξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής Skyactiv-Vehicle της Mazda, ενώ με μήκος 4.395 χιλιοστά, πλάτος 1.795 και μεταξόνιο στα 2.655 χιλιοστά, αποδεικνύεται σαφώς μακρύτερο και πιο φαρδύ από το CX-3. Παράλληλα, στο εσωτερικό του η εικόνα είναι εξίσου σύγχρονη και ευχάριστη, όπως μας έχουν συνηθίσει όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο CX-30 θα εφοδιάζεται με μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel Euro 6d-TEMP, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το ήπιο υβριδικό σύστημα M Hybrid της Mazda, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 24 volt. Τέλος, στο CX-30 συναντάμε και το νέο κινητήρα Skyactiv-X.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!