Η «χρυσή πεντάδα» των απίστευτων υπεραυτοκινήτων της Γενεύης

Gazzetta team
Η «χρυσή πεντάδα» των απίστευτων υπεραυτοκινήτων της Γενεύης
Το παρόν ανήκει στα SUV και το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση, όμως στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κλέβουν την παράσταση εντυπωσιακά hypercars εξωπραγματικών προδιαγραφών!

Μπορεί να απέχουν εφέτος από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης mainstream μάρκες, όπως η Ford, η Opel, η Hyundai και η Volvo, ωστόσο παραμένουν πιστές σε αυτό κάποιες μάρκες εξωτικών μοντέλων για λίγους και εκλεκτούς με παραφουσκωμένα πορτοφόλια. Εταιρείες, όπως η Koenigsegg, η Pagani και η Pininfarina έδωσαν το παρόν στην ελβετική πόλη και έβαλαν το δικό τους αλατοπίπερο στην 89η έκθεση αυτοκινήτου στις όχθες της λίμνης Λε Μαν μοντέλα εξωπραγματικών προδιαγραφών, που προξένησαν αίσθηση.

Ιδού η «χρυσή πεντάδα» των hypercars, που ξεχωρίζουν στη Γενεύη:

1. Bugatti «La Voitur Noir»

Η Βugatti έκανε δώρο στον εαυτό της για τη συμπλήρωση 110 ετών ζωής το ακριβότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη. Η μία και μοναδική «La Voitur Noir» κοστίζει –προ φόρων παρακαλώ- γύρω στα 11 εκατ. ευρώ, βασίζεται στη Chiron και αποτελεί παραγγελία ενός μυστηριώδους πελάτη της μάρκας, ο οποίος ακούγεται ότι είναι ο πρώην πρόεδρος του ομίλου VW, Φέρντιναντ Πιχ. Χρησιμοποιεί για κινητήρα έναν W16 χωρητικότητας οκτώ λίτρων, που αποδίδει 1.500 ίππους, ενώ οι –ανεπίσημες- επιδόσεις της εντυπωσιάζουν με την τελική να ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε περίπου 2,5’’.

2. Rimac C_Two

Η κροάτικη Rimac είχε πρωτοπαρουσιάσει το C_Two το 2018, ενώ εφέτος λανσάρισε το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό της με νέα εμφάνιση και διακριτική διχρωμία. Το δεύτερο μοντέλο των Κροατών εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος σχεδόν 2.000 ίππων (για την ακρίβεια 1.914 αλόγων), εκτοξεύεται από στάση έως 300 χλμ./ώρα σε μόνον 11,8’’ και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 412 χλμ./ώρα!

3. Ginetta Akula

O Bρετανός κατασκευαστής Ginetta παρουσιάζει στη Γενεύη το Αkula, ένα σπορ μοντέλο με εξάλιτρο V8 κινητήρα κεντρικά τοποθετημένο, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους. Το άκρως αεροδυναμικό μοντέλο ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1.200 κιλά χάρη στο πανάλαφρο αμάξωμα από ανθρακόνημα, που συμβάλλει σε τελικές ταχύτητες γύρω στα 320 χλμ./ώρα. Θα κατασκευαστούν το 2020 συνολικά 20 τέτοια αυτοκίνητα, τα 14 από τα οποία έχουν πουληθεί ήδη. Όσο για τις τιμές, κυμαίνονται γύρω στις 400.000 ευρώ και μπορείς και να τις χαρακτηρίσεις ακόμη και…ευκαιρία σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των υπολοίπων μοντέλων του αφιερώματός μας.

4. Koenigsegg Jesko

Aπό τη Σουηδία προέρχεται το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, που σπάει το φράγμα των 480 χλμ./ώρα και προσεγγίζει το απίστευτο όριο των 500 χλμ./ώρα! Το Koenigsegg Jesko αποδίδει έως 1.600 ίππους στις εκδόσεις βιοαιθανόλης, ενώ στις βενζινοκίνητες «περιορίζεται» η ισχύς του V8 Twinturbo κινητήρα των 5,8 λίτρων στα 1.280 άλογα. Το πανίσχυρο μοντέλο διαθέτει αμάξωμα από ανθρακόνημα, ζυγίζει 1.400 κιλά και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 125 μονάδων με τιμές γύρω στα 2.650.000 ευρώ!

5. Pininfarina Battista

H ιταλική φίρμα έδωσε το όνομα του ιδρυτή της, Battista, στο πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο, που αποδίδει 1.900 ίππους και εμφανίζει 2.300 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Το Pininfarina Battista είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, προσφέρει αυτονομία περίπου 450 χλμ., επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,0’’ και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά το όριο των 400 χλμ./ώρα. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν, ότι θα προχωρήσουν σε περιορισμένη παραγωγή 150 μονάδων με τιμές περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!