Υβριδικό SUV με «ψυχή» παρουσιάζει η Alfa Romeo (pics)

Υβριδικό SUV με «ψυχή» παρουσιάζει η Alfa Romeo (pics)
Το νέο Tonale είναι ένα πρωτότυπο που μας δείχνει η Alfa Romeo στη Γενεύη και όπως όλα τα δημιουργήματα της μάρκας, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό αυτοκίνητο.

Η Alfa Romeo πάντα διαφήμιζε το «συναίσθημα» που αποπνέουν όλα τα μοντέλα της και το νέο πρωτότυπο Tonale δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένα υβριδικό SUV που αργότερα, θα διαμορφωθεί σε έκδοση παραγωγής και θα περάσει στην αγορά και παραμένει μια «καθαρόαιμη» Alfa Romeo παρά το SUV παρουσιαστικό του και το υβριδικό σύστημα κίνησής του. Η μάρκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για την απόδοση των κινητήρων του, όμως οι δυναμικές επιδόσεις είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνονται στο... μενού.

Εμφανισιακά αναμειγνύει ένα κράμα γνήσιας Alfa Romeo και φουτουριστικού σχεδίου που δημιουργεί ένα όμορφο αποτέλεσμα, όμως είμαστε σίγουροι πως στην έκδοση παραγωγής της, θα είναι αρκετά διαφορετική. Τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα προσδίδουν δυναμισμό, όπως και οι ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών και στο εσωτερικό, έχουμε μια εικόνα γνώριμη σε ένα επίπεδο από τη Giulia και τη Stelvio, αλλά προσαρμοσμένη στα «μελλοντικά» δεδομένα.

Οι δύο οθόνες, στον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα είναι διακριτικές και δεν ξεχωρίζουν τόσο, όσο οι φωτισμοί στα πάνελ των θυρών και το διαχωριστικό ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό. Κατά πάσα πιθανότητα το πρωτότυπο βασίζεται στην εμπροσθιοκίνητη πλατφόρμα του FCA Group, που συναντάμε και στο Jeep Renegade, αλλά και το Fiat 500X και όχι σε μια κοντύτερη εκδοχή του πισωκίνητου πατώματος της Giulia. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για τα προγράμματα οδήγησης, με το στάνταρ Dynamic και το παραμετροποιήσιμο E-mozione να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ το Natural φέρνει την ισορροπία και συνδυάζει ιδανικά τον ηλεκτροκινητήρα με το μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!