«Ιπτάμενη» και κάμπριο η νέα Lamborghini Aventador SVJ Roadster (pics)

«Ιπτάμενη» και κάμπριο η νέα Lamborghini Aventador SVJ Roadster (pics)
Οι 770 ίπποι που δίνουν «φτερά» στην Avetador SVJ περνάνε τώρα και σε κάμπριο εκδοχή, που έχει το όνομα Roadster και θα παραχθεί σε πολύ λίγες μονάδες.

Αυτή τη στιγμή η κορυφαία Lamborghini παραγωγής είναι η Aventador SVJ που γνωρίζαμε μονάχα ως κουπέ. Η ιταλική μάρκα αποφάσισε πως υπάρχει και χώρος για μια κάμπριο εκδοχή αυτού του μοντέλου και πλέον η Aventador SVJ Roadster είναι γεγονός. Εφοδιάζεται με τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων με τους 770 ίππους και τα 720 Nm ροπής και ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Τα 0-200 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα είναι 350 χλμ./ώρα! Η μετάδοση της κίνησης γίνεται ακριβώς όπως και στην κουπέ, με ένα αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων και τετρακίνηση. Η διαφορά βάρους λόγω των ενισχύσεων του αμαξώματος είναι 50 κιλά πιο πολλά από την κουπέ.

Η Lamborghini δεν είπε πολλά περισσότερα για τα κιλά που πήρε η κάμπριο έκδοση, όμως τόνισε ότι η οροφή είναι από δύο κομμάτια ανθρακονήματος που ζυγίζουν συνολικά δώδεκα κιλά. Βγαίνουν χειροκίνητα και αποθηκεύονται κάτω από το εμπρός καπό. Κατά τα άλλα, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα ALA που συναντάμε στην κουπέ υπάρχουν και εδώ, ενώ η παραγωγή της θα είναι περιορισμένη στις 800 μονάδες συνολικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!