Αποκάλυψη για την Mercedes-AMG GT R Roadster των 585 ίππων! (pics)

Αποκάλυψη για την Mercedes-AMG GT R Roadster των 585 ίππων! (pics)
Το συλλεκτικό γερμανικό μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 750 «αντίτυπα».

Πριν από περίπου τρία χρόνια μας συστήθηκε η GT R Coupe και τώρα, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έφτασε η στιγμή για την αποκάλυψη της εξίσου εντυπωσιακής Mercedes-AMG GT R Roadster.

Σχεδιαστικά, είναι λογικό να φέρει αρκετές ομοιότητες με την coupe έκδοχή της, ωστόσο αναμενόμενα διαφοροποιείται σε ότι αφορά στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων, έγκειται στο γεγονός της συλλεκτικής αξίας της GT R Roadster, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 750 μονάδες.

Στην «καρδιά» της Mercedes-AMG GT R Roadster συναντάμε τον γνώριμο V8 twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων, απόδοσης 585 ίππων και 700 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η εν λόγω σύμπραξη δίνει τη δυνατότητα στην GT R Roadster να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 317 χλμ./ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω πληροφορίες σε ότι αφορά στο κόστος απόκτησης για το συλλεκτικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας, ωστόσο η Mercedes-AMG GT R Roadster θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης, οπότε είναι πολύ πιθανό να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!