Ιδού το ολοκαίνουργιο Skoda Kamiq! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το ολοκαίνουργιο Skoda Kamiq! (pics)
Η Skoda μας αποκαλύπτει επιτέλους το δικό της μικρό SUV, λίγες μόνο ημέρες πριν την έκθεση της Γενεύης!

Στην γκάμα με το Kodiaq και το Karoq, η Skoda προσθέτει και το Kamiq, ένα μικρότερο SUV μοντέλο που «κάθεται» στην κατηγορία του SEAT Arona, του Hyundai Kona και του KIA Stonic. Το αυτοκίνητο μόλις παρουσιάστηκε και η εικόνα του είναι τυπική Skoda. Η χαρακτηριστική πλέον μάσκα εμπρός, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα για τα φώτα ημέρας ψηλά και τα κεντρικά φωτιστικά σώματα χαμηλότερα, ενώ οι έντονες νευρώσεις του καπό και ο σχεδιασμός του προφυλακτήρα φέρνουν μια δυναμική στο σχεδιασμό.

Στο εσωτερικό επίσης συναντάμε μια τυπική Skoda εικόνα. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής ψηλά στην κονσόλα και διάφορα upper class στοιχεία όπως για παράδειγμα ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Το τσεχικό SUV θα είναι αποκλειστικά εμπροσθιοκίνητο. Οι κινητήρες που θα το δούμε στην αγορά είναι ο βενζίνης 1.0 TSI με τους 115 ίππους και τα 200 Nm ροπής, ο 1.5 TSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής και ο ντίζελ 1.6 TDI των 115 ίππων και 250 Nm.

Θα δίνεται και η επιλογή αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, έναντι του χειροκίνητου των έξι που είναι στάνταρ. Το Kamiq θα διατίθεται και σε εκδόσεις χαμηλωμένες κατά 10 χιλιοστά και με το Sport Chassis Control που προσαρμόζει το αυτοκίνητο και έχει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Eco, Sport και Individual. Το σύστημα Front Assist που φρενάρει αυτόματα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και θα διατίθεται ενεργό Cruise Control και πολλά ακόμη συστήματα στη λίστα του προαιρετικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!