Ford Focus ST: Έφτασε η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Ford Focus ST: Έφτασε η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης! (pics)
Το νέο «καυτό» μοντέλο της Ford αποδίδει έως και 280 ίππους και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το καλοκαίρι.

Η Ford παρουσιάζει με κάθε επισημότητα το νέο Focus ST, το οποίο εξελίχθηκε από τη Ford Performance και συνδυάζει τις έντονες συγκινήσεις ενός «καυτού» hatchback με την κομψότητα, την άνεση, καθώς και την πρακτικότητα ενός οικογενειακού μοντέλου. Τα θεμέλια για το «εκρηκτικό» μείγμα του Focus ST είναι γερά, με την τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου να αποτελεί εγγύηση, χάρη στη νέα πλατφόρμα C2, η οποία διαθέτει προηγμένα συστήματα ανάρτησης, πέδησης και κίνησης.

Σχεδιαστικά, οι διαφορές σε σύγκριση με τα προηγούμενα Focus, εντοπίζονται κυρίως στο επιθετικό body kit με τους νέους προφυλακτήρες, τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά, τα bucket καθίσματα στο εσωτερικό. Εκεί, την παράσταση κλέβει το σύστημα SYNC 3 με οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, η οποία είναι συμβατή τόσο με Apple Car Play, όσο και με Android Auto, ενώ διαθέτει επίσης και WiFi hot spot.

Στην «καρδιά» του νέου Focus ST συναντάμε τον 2.3 Ecoboost κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 420 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή με αυτόματο 7 σχέσεων με τα απαραίτητα paddles στο τιμόνι. Να σημειωθεί επίσης ότι για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα! Παράλληλα, υπάρχει διατίθεται και με τον 2λιτρο EcoBlue, απόδοσης 190 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος αποτελεί τον πιο δυνατό diesel κινητήρα που έχει τοποθετηθεί σε Focus.

Οι μηχανικοί της Ford Performance έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα στο νέο Focus ST, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (SLA), σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της απόσβεσης (CCD), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό eLSD, Torque Vectoring Control κ.α. Την ίδια στιγμή ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 προφίλ οδήγησης (Slippery/Wet, Normal και Sport) μέσω του Drive Mode, ενώ οι εκδόσεις με το εξοπλιστικό πακέτο Performance Pack διαθέτουν το Launch Control για ακόμη πιο εκρηκτικές «εκκινήσεις».

Τέλος, σε ότι αφορά στο λανσάρισμα του νέου μοντέλου στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, με τους υποψήφιους αγοραστές να καλούνται να επιλέξουν το Focus ST της αρεσκείας τους, μεταξύ 7 διαφορετικών χρωμάτων (Ford Performance Blue, Orange Fury, Frozen White, Magnetic Grey, Race Red, Ruby Red και Shadow Black).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!