Πάνω από 300 χλμ./ώρα το γρηγορότερο SUV στον κόσμο (pics & vid)

Gazzetta team
Πάνω από 300 χλμ./ώρα το γρηγορότερο SUV στον κόσμο (pics & vid)
Η Bentley Bentayga Speed εφοδιάζεται με W12 κινητήρα 635 ίππων και πιάνει τα 306 χλμ./ώρα τελική, σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας μεταξύ των SUV.

Eνα μοντέλο της Bentley είναι το γρηγορότερο SUV στον κόσμο. Συγκεκριμένα πρόκειται για την έκδοση Speed της πολυτελούς Bentayga, η οποία εφοδιάζεται με τον γνωστό W12 κινητήρα TSI. Για τις ανάγκες του ρεκόρ άλλαξε η βρετανική μάρκα τη χαρτογράφηση του λογισμικού του μοτέρ και έτσι ανέβηκε η ισχύς του στους 635 ίππους και η ροπή στρέψης του στα 900 Nm. Χάρη σε αυτή την αναβάθμιση, πιάνει πλέον η Bentley Bentayga Speed τα 306 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Στη διάθεση του οδηγού βρίσκονται τέσσερα προγράμματα προς επιλογή, από το «χαλαρό» Comfort έως το Sport, το οποίο έχει επαναρρυθμιστεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες της Bentayga Speed.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι άνθρωποι της Bentley προίκισαν το πανίσχυρο SUV τους με ορισμένα ιδιαίτερα στοιχεία, ώστε να ξεχωρίζει εξωτερικά και εσωτερικά από τις υπόλοιπες Bentayga. Ετσι προβλέπονται μεταξύ άλλων φιμέ προβολείς, πλευρικά κατώφλια στο χρώμα του αμαξώματος, μία μεγάλη πίσω αεροτομή, ειδικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και λογότυπα Speed σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό υπάρχουν όμορφα διακοσμητικά στις πόρτες και στις λαβές τους, νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φωτιζόμενο όνομα Speed στο κατώφλι και –για πρώτη φορά σε μία Bentayga- επενδύσεις από αλκαντάρα.

Στον εξοπλισμό του γρηγορότερου SUV στον πλανήτη περιλαμβάνονται επίσης σύστημα περιορισμού των κλίσεων του αμαξώματος, πιο σφιχτές αναρτήσεις και –προαιρετικά- κεραμικά φρένα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του αυτοκινήτου.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια τις Bentley Bentayga Speed θα γίνουν σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα ανακοινώσει η εταιρεία τον χρόνο λανσαρίσματος, αλλά και τις τιμές του νέου μοντέλου της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!