Αυτό είναι το κόκπιτ του νέου Land Rover Defender

Gazzetta team
Αυτό είναι το κόκπιτ του νέου Land Rover Defender
Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του πίνακα οργάνων του νέου Defender, που αναμένεται εντός της χρονιάς και θα διατηρήσει το τετραγωνισμένο σχήμα αμαξώματος των προγόνων του.

Είναι γνωστό, ότι η Land Rover ετοιμάζει πυρετωδώς ένα διάδοχο μοντέλο για το θρυλικό Defender, που αποσύρθηκε λόγω των αυστηρών προδιαγραφών αντιρρύπανσης και ασφαλείας. Τώρα διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του κόκπιτ του αγγλικού οχήματος εκτός δρόμου, στην οποία αποτυπώνεται ένα ψηφιακό πολυόργανο και ένα τιμόνι με πολυχειριστήρια, αλλά και μία μεγάλη οθόνη –πιθανότατα αφής- στην κεντρική κονσόλα.

Επίσης προβλέπεται κανονικό τζόιστικ για το σαζμάν και όχι περιστροφικός διακόπτης, όπως στο νέο Discovery, στο κέντρο του τιμονιού δεσπόζει η ονομασία Defender, ενώ πάνω στο πεντάλ του γκαζιού γράφει Go και στου φρένου Stop!

Όπως φαίνεται και στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του τετρακίνητου μοντέλου, το νέο Defender διατηρεί το τετραγωνισμένο σχήμα των προκατόχων του, αν και τα φωτιστικά του σώματα θα αποκτήσουν περισσότερες σχεδιαστικές ομοιότητες με τα αντίστοιχα των υπόλοιπων τζιπ της Land Rover. Θα υπάρξουν πιθανότατα τρίθυρες εκδόσεις με μήκος γύρω στα 4 μ. και πεντάθυρες με μήκους μεταξύ 4,80 μ. και 4,90 μ. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πάντως σχέδια για το λανσάρισμα και ενός Pick – up με βάση το Defender επόμενης γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθεί ένα μοντέρνο σασσί παρόμοιο με του Discovery και ένα αυτοφερόμενο αμάξωμα με ανεξάρτητες αναρτήσεις αντί του παραδοσιακού σκαλωτού πλαίσιου με άκαμπτους άξονες. Η γκάμα των κινητήρων του επόμενου Defender θα απαρτίζεται από τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα, ενώ η πλατφόρμα θα μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ηλεκτροκίνησης, από ήπια και Plug-in υβριδική τεχνολογία έως αμιγή ηλεκτρική τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Land Rover Defender θα διατηρήσει τις παροιμιώδεις ικανότητές του εκτός δρόμου, στις οποίες χρωστά -μεταξύ άλλων- τη φήμη του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!