Οι BMW X3/X4 M των 510 ίππων κοιτούν στα μάτια τα supercars (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι BMW X3/X4 M των 510 ίππων κοιτούν στα μάτια τα supercars (pics)
Με 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα και έως 510 ίππους απόδοση, οι νέες εκδόσεις X3 και X4 M που παρουσίασε η BMW κόβουν την ανάσα.

Ύστερα από περίπου ένα χρόνο που έχουμε δει τη νέα X3, αλλά και ένα εξάμηνο που παρουσιάστηκε η νέα X4, η BMW μας «συστήνει» με τις πιο γρήγορες και σπορ εκδόσεις τους. Προστέθηκε, λοιπόν, το γράμμα M μετά το όνομά τους και κάτω από το καπό βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με δύο τούρμπο και 479 ίππους, μαζί με 598 Nm ροπή. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, χάρη στο σύστημα xDrive της BMW και το κιβώτιο που φροντίζει για αυτό είναι ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο των οκτώ σχέσεων.

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική τους ταχύτητα είναι στα 280 χλμ./ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη. Από την άλλη, αν υπάρχει κάποιος... πιο απαιτητικός, υπάρχουν και οι εκδόσεις Competition. Σε αυτές βρίσκουμε 510 ίππους, ίδια ροπή (598 Nm) και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα. Υπάρχει μια μικρή αύξηση και στην τελική ταχύτητα (284 χλμ./ώρα). Ωστόσο γνωρίζουμε ότι το M Division της BMW δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και όταν δημιουργεί ένα μοντέλο, είναι σπορ από όλες τις απόψεις.

Έτσι οι ισχυροί κινητήρες συνδυάζονται με βελτιωμένες αναρτήσεις, νέο σύστημα πέδησης με δίσκους 395 χιλιοστά εμπρός, μπλοκέ διαφορικό, νέο σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού βήματος και διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση. Οι X3 και X4 M, προκειμένου να διαφέρουν από τις πιο απλές εκδόσεις M40i, έχουν μαύρη μάσκα εμπρός, πιο αεροδυναμικούς καθρέπτες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και πιο «επιθετικά» σπόιλερ. Οι εκδόσεις Competition ξεχωρίζουν από τις περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες, τις ζάντες των 21 ιντσών και τη σπορ εξάτμιση με τις μαύρες απολήξεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!