Ετσι θα είναι το μικρό SUV Kamiq της Skoda (pics)

Gazzetta team
Ετσι θα είναι το μικρό SUV Kamiq της Skoda (pics)
Το Kamiq θα αποκαλυφθεί επίσημα στη Γενεύη, θα διαθέτει λίγο μικρότερες διαστάσεις από το VW Golf και ουσιαστικά διαδέχεται το επιτυχημένο Yeti στη γκάμα της Skoda.

Mετά το Karoq και το Kodiaq έρχεται το Kamiq. Ετσι θα ονομάζεται το νέο SUV της τσέχικης μάρκας, που θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του λίαν επιτυχημένου Yeti. Kamiq σημαίνει στη γλώσσα των Ινουίτ Εσκιμώων, που ζουν στον βόρειο Καναδά και στη Γροιλανδία, «μία κατάσταση, όταν προσαρμόζεται κάτι τέλεια σαν δεύτερη επιδερμίδα σε κάθε κατάσταση». Αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να υλοποιήσει το μικρότερο SUV της Skoda και στην πράξη χάρη στις κόμπακτ διαστάσεις του, τον lifestyle σχεδιασμό του, την ευελιξία και τη σπιρτάδα του, την υψηλή θέση οδήγησης, την άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε το τρίτο SUV της γκάμας της Skoda σχεδόν εντελώς ακαμουφλάριστο και επιβεβαίωσε, ότι ο σχεδιασμός του διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο Vision X, που είχε παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2018. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο προσαρμοζόμενο πάτωμα MQB A0 του ομίλου Volkswagen, όπως συμβαίνει ήδη με το SEAT Arona και το VW T-Cross. Όσον αφορά στις εξωτερικές διαστάσεις του, εκτιμάται ότι το μήκος του θα κυμαίνεται γύρω στα 4,25 μ., ενώ θα διαθέτει παρόμοιο πλάτος, ύψος και μεταξόνιο με το VW Golf.

Στο εσωτερικό του πεντάθυρου μοντέλου θα προβλέπεται μία μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, ενώ θα μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά με τον προηγμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit. Θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με τη χρήση διαφορετικών υλικών και χρωματικών συνδυασμών, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και στο φινίρισμα. Στη μακριά λίστα του εξοπλισμού του Kamiq θα περιλαμβάνονται τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού, αλλά και θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι. Σύμφωνα με την ίδια τη Skoda, θα κυμαίνεται ο όγκος του χώρου αποσκευών από 400 λίτρα έως 1.395 λίτρα, εφόσον αναδιπλωθούν οι πλάτες των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων.

Για τους κινητήρες δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες. Θεωρείται όμως βέβαιο, ότι το Kamiq θα εφοδιαστεί με τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης με αποδόσεις μεταξύ 95 και 150 ίππων. Επίσης θα υπάρξει έκδοση φυσικού αερίου με το νέο κινητήρα 1,5 TSI των 130 ίππων, ενώ δεν θα προβλέπονται τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά μόνον προσθιοκίνητες.

Η Skoda χαρακτηρίζει το Kamiq «urban Suv», δηλαδή «αστικό SUV», γι αυτό εξάλλου και δεν το εξοπλίζει σε καμία εκδοχή του με σύστημα τετρακίνησης. Ωστόσο, το νέο μοντέλο της θα υπηρετεί τη λογική όλων των άλλων σύγχρονων Skoda, που έχουν λανσαριστεί με το σλόγκαν «Simply Clever» και βρίθουν από έξυπνες ιδέες, όπως είναι η ενσωματωμένη ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού ή ο φακός στον χώρο αποσκευών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!