Πλήρης «αποκάλυψη» για το εντυπωσιακό νέο Mazda 3! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Πλήρης «αποκάλυψη» για το εντυπωσιακό νέο Mazda 3! (pics)
Στην Έκθεση του Λος Άντζελες γνωρίσαμε το νέο Mazda 3 και πλέον η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η νέα γενιά του Mazda 3 παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο με αφορμή την αντίστοιχη Έκθεση στο Σικάγο, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα πιο αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Mazda κατά την προσφιλή της συνήθεια, προσφέρει το εντυπωσιακό σχεδιαστικά μοντέλο, τόσο σε hatchback (5θυρη) έκδοση, όσο και στην κλασική sedan με τέσσερις πόρτες.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Η τέταρτη γενιά του Mazda 3 έχει δεχτεί σαφείς επιρροές από το πρωτότυπο Kai, το οποίο γνωρίσαμε πέρσι στην Έκθεση του Τόκιο, ενώ όπως είναι αναμενόμενο εφοδιάζεται με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της Mazda, με αιχμή του δόρατος το SkyActiv Vehicle Architecture. Στα ενδότερα κυριαρχούν τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ενώ την παράσταση κλέβουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η οθόνη αφής 8,8 ιντσών και το head-up display.

Στην «καρδιά» του νέου Mazda 3 βρίσκεται η αφρόκρεμα των νέων μηχανικών συνόλων της ιαπωνικής μάρκας, με τον 2λιτρο SkyActiv-X κινητήρα βενζίνης απόδοσης 190 ίππων και 230 Nm ροπής, να ξεχωρίζει. Την γκάμα συμπληρώνουν άλλοι τρεις SkyActiv-G κινητήρες βενζίνης, 1.5, 2.0 και 2.5 λίτρων, καθώς και ένας diesel SkyActiv-D 1.8 λίτρων. Να σημειωθεί ότι όλα τα μοτέρ συνδυάζονται, τόσο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η κίνηση του νέου Mazda 3 μεταφέρεται κλασικά στους εμπρόσθιους τροχούς, ωστόσο προαιρετικά διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τέταρτης γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου, αναμένεται να ανακοινωθούν παράλληλα με την έναρξη των πωλήσεων του, στα μέσα περίπου του έτους. Μέχρι τότε απολαύστε υπεύθυνα το πιο πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνοδεύει το νέο Mazda 3:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!