Αυτό είναι το συλλεκτικό Mazda MX-5 30th Anniversary Edition! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Αυτό είναι το συλλεκτικό Mazda MX-5 30th Anniversary Edition! (pics)
Το δημοφιλές roadster γίνεται φέτος 30 ετών και η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει την εντυπωσιακή εορταστική έκδοση του.

Με αφορμή τα 30α «γενέθλια» του διαχρονικού MX-5, το οποίο μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1989 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, η Mazda παρουσιάζει μία επετειακή έκδοση του δημοφιλούς roadster μοντέλου της και μάλιστα στο μέρος από όπου ξεκίνησαν όλα.

Μπορεί η φετινή Έκθεση του Σικάγο, να ανοίγει επίσημα τις πύλες της στις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα δημοσίευσε ήδη τις πρώτες φωτογραφίες του MX-5 30th Anniversary Edition. Η εορταστική έκδοση του «Miata» ξεχωρίζει για τις πινελιές εξατομίκευσης και κυρίως για το συλλεκτικό πορτοκαλί χρώμα (Racing Orange).

Το επετειακό μοντέλο διατίθεται τόσο με μαλακή, όσο και με την RF (Retractable Fastback) μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, ενώ ξεχωρίζουν οι αποκλειστικές ζάντες της Rays, τα φρένα της Brembo σε πορτοκαλί χρώμα, τα Recaro καθίσματα και φυσικά το ηχοσύστημα της Bose με 9 ηχεία και πλήρη συνδεσιμότητα (Apple CarPlay και Android Auto).

Το συλλεκτικό MX-5 30th Anniversary Edition θα παραχθεί σε μόλις 3.000 «αντίτυπα», το καθένα εκ των οποίων θα φέρει τον αντίστοιχο αύξοντα αριθμό, ενώ να σημειωθεί επίσης ότι το ιαπωνικό roadster σε αυτά τα 30 χρόνια «ζωής» του έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες, αποτελώντας το πλέον δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!