Επιμένει στην παράδοση το νέο Subaru Legacy (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Επιμένει στην παράδοση το νέο Subaru Legacy (pics & vid)
Η Subaru παρουσίασε το νέο Legacy, που παραμένει ένα μεσαίο τετράθυρο σεντάν με ατού του τον μπόξερ κινητήρα και τη συμμετρική τετρακίνηση.

Το Legacy ανήκει στα «παραδοσιακά» μοντέλα που έχει στην γκάμα της η Subaru, προφανώς μαζί με το Impreza και το Forester. Πρόκειται για ένα τετράθυρο σεντάν της μεσαίας κατηγορίας, αν και διατίθεται και ως στέισον βάγκον και στη νέα του γενιά είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό όπως το Honda Accord ή το Toyota Camry στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η εμφάνισή του είναι τυπική Subaru στο εμπρός μέρος με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας και την εξάγωνη μάσκα. Πίσω, το σχέδιο είναι πιο δυναμικό και λιγότερο συντηρητικό ενώ το highlight του βρίσκεται αναμφίβολα στο εσωτερικό του. Η κεντρική κονσόλα έχει μια οθόνη αφής κάθετα τοποθετημένη στα πρότυπα των Volvo ή και των Tesla, με διάσταση 11,6 ιντσών!

Ποιότητα, χώροι και πρακτικότητα είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Legacy, όπως και η ασφάλεια που χαρίζει το πακέτο συστημάτων EyeSight της Subaru. Στα μηχανικά μέρη, υπάρχουν όσα περιμέναμε για ένα μοντέλο με σήμα τον αστερισμό των πλειάδων στο τιμόνι. Στην έκδοση XT βρίσκεται ο τούρμπο επίπεδος (μπόξερ) τετρακύλινδρος με τους 260 ίππους και υπάρχει και ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος των 2.5 λίτρων με τους 182 ίππους. Η κίνηση, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Symmetrical All-Wheel Drive της Subaru.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!