Έτοιμο τον Μάρτιο το προσιτό Pick-Up της Dacia (pics)

Gazzetta team
Έτοιμο τον Μάρτιο το προσιτό Pick-Up της Dacia (pics)
Το νέο ημιφορτηγάκι της Dacia θα είναι σε μεγάλο βαθμό χειροποίητο, θα στοιχίζει φθηνά και θα πρόκειται για ένα κομμένο Duster με ανοιχτή καρότσα στο πίσω μέρος του.

Η Dacia ανήκει στις μάρκες με τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Η θυγατρική μάρκα της Renault έχει κατακτήσει μάλιστα χάρη στην επιτυχημένη συνταγή του value for money ακόμη και απαιτητικές αγορές, όπως για παράδειγμα τη γερμανική, όπου ταξινόμησε πέρυσι πάνω από 71.000 καινούρια οχήματα! Ραχοκοκαλιά της γκάμας της ρουμάνικης εταιρείας αποτελεί χωρίς αμφιβολία το προσιτό Duster, ένα σκληροτράχηλο SUV που κινείται πλέον εξίσου καλά στην άσφαλτο και στο χώμα μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του μοντέλου δεύτερης γενιάς.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Μέχρι σήμερα έλειπε από τη Dacia ένα Pick-Up, φαίνεται ωστόσο ότι το συγκεκριμένο κενό θα καλυφθεί το επόμενο διάστημα. Ουσιαστικά, το ημιφορτηγάκι είναι ήδη έτοιμο και ετοιμάζεται να βγει τον Μάρτιο στην παραγωγή από την εταιρεία Romturingia με έδρα 40 χιλιόμετρα βόρεια από το κεντρικό εργοστάσιο της Dacia. Η Romturingia απασχολεί μόνον 145 άτομα και ειδικεύεται σε μετατροπές ήδη υπαρχόντων μοντέλων, μεταξύ άλλων σε ασθενοφόρα, οχήματα χρηματαποστολών, κλπ.

Τελευταίο της δημιούργημα αποτελεί το Dacia Pick-Up, που είναι από τη μάσκα έως και τα μεσαία κολονάκια ταυτόσημο με το Duster. Μετά τα μεσαία κολονάκια έχει ανοιχτεί το αμάξωμα και έχει δημιουργηθεί μία καρότσα με επιφάνεια φόρτωσης μήκους 1,70 μ., η οποία διαθέτει κρίκους στήριξης, ράγες πατώματος και δωδεκάβολτη πρίζα παροχής ρεύματος. Το 60% της μετατροπής γίνεται από τη Dacia και το υπόλοιπο 40% από την Romturingia σε χειρονακτική εργασία, η οποία κοστίζει πάμφθηνα στη Ρουμανία. Το Pick-Up είναι διθέσιο και δεν διαφοροποιείται ούτε κατ΄ ελάχιστον στο εσωτερικό του από το Duster, ενώ εκτιμάται ότι οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 17.000 ευρώ, οπότε θεωρείται η επιτυχία του εξασφαλισμένη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!