Το Ford Mondeo ανανεώνεται και το Wagon αποκτά υβριδική έκδοση! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Το Ford Mondeo ανανεώνεται και το Wagon αποκτά υβριδική έκδοση! (pics)
Οι φήμες έκαναν λόγο για τέλος εποχής του Mondeo, ωστόσο η Ford «απάντησε» στις «Κασσάνδρες» με ένα γενικό φρεσκάρισμα του μεσαίου μοντέλου της.

Το ανανεωμένο Mondeo είναι πλέον γεγονός και σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, οι διαφορές επικεντρώνονται στη νέα μάσκα, στους νέους προφυλακτήρες, τα νέα φώτα ομίχλης, καθώς και τις δυνατότητες εξατομίκευσης οι οποίες είναι διαθέσιμες πλέον στη χρωματική παλέτα των εκδόσεων του μεσαίου μοντέλου της Ford. Την ίδια στιγμή στα ενδότερα της, η ανανεωμένη εκδοχή του Ford Mondeo διαφέρει κυρίως στον περιστροφικά επιλογέα των εκδόσεων, ο οποίος είναι διαθέσιμος με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Ωστόσο, η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά στην υβριδική έκδοση του μεσαίου μοντέλου της Ford, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στο Mondeo Wagon. Εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης (κύκλου Attkinson) και συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία 1.4 kWh. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συνόλου ανέρχεται στους 190 ίππους, με τη μέση κατανάλωση στα 4,4 λίτρα/100 χλμ. (τιμές WLTP).

Παράλληλα, στα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα του αναενωμένου Mondeo συναντάμε και το νέο 2λιτρο diesel EcoBlue μοτέρ, το οποίο αποδίδει 120, 150 και 190 ίππους, ανάλογα με την έκδοση. Να σημειωθεί ότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ενώ και οι τρεις εκδόσεις του 2λιτρου EcoBlue διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!