Η αυτοκίνηση του «αύριο» μέσα από τα μάτια της έκθεσης CES Las Vegas (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η αυτοκίνηση του «αύριο» μέσα από τα μάτια της έκθεσης CES Las Vegas (pics)
Συγκεντρώνουμε τις πιο εντυπωσιακές αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος τεχνολογίες και ρίχνουμε μια ματιά στο μέλλον των τεσσάρων τροχών, που είναι πιο ψηφιακό από ποτέ.

Τι δουλειά έχουν αυτοκινητιστικά πρωτότυπα σε μια έκθεση τεχνολογίας, θα αναρωτηθεί κανείς, όμως σήμερα, η πληροφορική στα αυτοκίνητα έχει φτάσει σε... άλλο επίπεδο και βλέπουμε, ότι θα προχωρήσει κι άλλο.

Αυτόνομη οδήγηση, πρωτοποριακές ιδέες μετακίνησης, νέες τεχνολογίες για την ασφάλειά μας ή νέα συστήματα ψυχαγωγίας, είναι μερικά από τα παραδείγματα που μπορούμε να δούμε, στην έκθεση CES του Λας Βέγκας! Παρακάτω, ακολουθούν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδαμε στην εν λόγω έκθεση, που σχετίζεται με τους τέσσερις τροχούς.

Mercedes-Benz Vision Urbanetic

Μεταφέρει έως και δώδεκα άτομα, είναι ηλεκτρικό, αυτόνομο και μπορεί να δώσει λύση σε πολλά ζητήματα. Για παράδειγμα, η Mercedes έχει όραμα να «παρκάρει» έξω από τα clubs και να μεταφέρει τους μεθυσμένους σπίτι τους με ασφάλεια!

Nissan Leaf

Έως και 364 χιλιόμετρα με μια φόρτιση θα «βγάζει» το νέο Nissan Leaf, που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES. Έτσι η Nissan ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηλεκτροκίνητη γκάμα της, που ούτως ή άλλως πάει πολύ καλά σε επίπεδο πωλήσεων.

Nvidia

Όσοι ασχολούνται με υπολογιστές, θα γνωρίζουν ότι μια από τις κορυφαίες μάρκες στις κάρτες γραφικών (και όχι μόνο) είναι η Nvidia. Πλέον, η εταιρεία αναπτύσσει ημιαυτόνομο λογισμικό κίνησης αυτοκινήτου και το πουλάει στις εταιρείες που θέλουν να εξοπλίσουν με αυτό τα μοντέλα τους.

Bose

Η Bose εκτός από κορυφαία ηχοσυστήματα, έχει αρκετές φορές, διάφορες ιδέες που κάνουν καλύτερη την αυτοκίνηση. Η πιο πρόσφατη, βασίζεται σε ένα σύστημα μικροφώνων που «ακούει» το δρόμο, καταγράφει το βουητό και τον θόρυβο κύλισης και τον εκπέμπει ξανά στην καμπίνα σε αντίστροφη συχνότητα, ακυρώνοντας τους ενοχλητικούς ήχους.

Byton K-Byte

Νομίζατε ότι οι οθόνες που έχουν μέσα τα Tesla και ειδικότερα του Model 3 είναι μεγάλες; Ρίξτε μια ματιά στο νέο μοντέλο της κινεζικής Byton και θα αλλάξετε γνώμη! Όλο το ταμπλό, είναι μια οθόνη που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό! Ακόμη δεν είναι στην παραγωγή όμως θα περάσει σύντομα.

Hyundai

Το αυτοκίνητο τσουλάει, δεν περπατάει, όμως η Hyundai τα έχει αλλιώς στο μυαλό της. Με το νέο πρωτότυπο που παρουσίασε στην έκθεση CES, μοιάζει περισσότερο με ένα φουτουριστικό ρομπότ παρά με αυτοκίνητο! Έχει κανονικά πόδια και μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους έδαφος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!