Η Volkswagen μας παρουσιάζει νέο Golf GTI 290 ίππων (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Volkswagen μας παρουσιάζει νέο Golf GTI 290 ίππων (pics)
Εκτός των «απλών» GTI εκδόσεων, η Volkswagen προσθέτει στην γκάμα του Golf και το GTI TCR, που είναι ένα... κλικ κάτω από το κορυφαίο Golf R.

To Golf GTI είναι μια... ιστορία από μόνο του και κάθε γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Volkswagen, παρουσιάζεται σε αυτή την έκδοση. Το σημερινό Golf διατίθεται ήδη ως GTI όμως δεν είναι αυτή η ισχυρότερη εκδοχή του. Το τετρακίνητο Golf R των 300 ίππων βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και η γερμανική φίρμα, μας δείχνει ένα GTI που το «κοντράρει» στα ίσια.

Πρόκειται για το GTI TCR, μια έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf που τρέχει στο πρωτάθλημα τουρισμού και εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων TSI, που συναντάμε κάτω από το καπό όλων των γρήγορων Golf. Σε αυτή την περίπτωση αποδίδει 290 ίππους, 45 περισσότερους από το GTI και μόλις 10 ίππους λιγότερους από το R!

Σε αντίθεση με την κορυφαία έκδοση όμως, το επτατάχυτο σασμάν διπλού συμπλέκτη στέλνει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς και όχι και στους τέσσερις. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 5,6 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 ή τα 260 χλμ./ώρα, ανάλογα αν ο ιδιοκτήτης θα επιλέξει το προαιρετικό πακέτο επιδόσεων.

Τo Golf GTI TCR ξεχωρίζει οπτικά από το πιο «αγριεμένο» look που εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα σπόιλερ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα που βρίσκονται χαμηλά στο αμάξωμα και τις ζάντες αλουμινίου ειδικής σχεδίασης των 18 ιντσών. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μαύρο χρωματισμό στην οροφή και τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC και 19άρες ζάντες αλουμινίου. Οι τελευταίες μπορούν να συνδυαστούν με semi slicks ελαστικά και ειδικά μπουλόνια ασφαλείας για να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους ληστές. Η τιμή του νέου Golf GTI TCR είναι 38.950€ στη γερμανική αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!