Αυτό είναι το διαστημικό Infiniti QX Inspiration Concept! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Αυτό είναι το διαστημικό Infiniti QX Inspiration Concept! (pics & vid)
Διαθέτει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς, το πλαίσιο ενός SUV και νέα γλώσσα σχεδιασμού, ατενίζοντας ξεκάθαρα την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το QX Inspiration αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Infiniti. Το πρωτότυπο compact SUV δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά ηλεκτροκίνητων, e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικά οχήματα, για πιο συναρπαστική οδήγηση και μεγαλύτερη αυτονομία.

Σχεδιαστικά, το εντυπωσιακό πρωτότυπο απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της Infiniti. Παράλληλα, βασίζεται στην ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του «Ma», αποδεικνύοντας ότι οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένα άκρως θελκτικό αποτέλεσμα.

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί τα σχήματα τα οποία θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια, διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της Infiniti, το οποίο περιβάλλεται από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω, καθώς και γύρω από το σώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική η οποία «κυριαρχεί» σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου, η οποία εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδεδυμένων με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί 22 ιντσών, οι οποίοι έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα, για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Tο ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, το οποίο είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη στις πλατφόρμες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με σαφείς επιρροές από την «omotenashi», την ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!