20 μοντέλα, που θα λάμψουν το 2019! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
20 μοντέλα, που θα λάμψουν το 2019! (pics)
Το 2019 μόλις ξεκίνησε και μαζί του, έρχονται συναρπαστικές στιγμές για τον κόσμο της αυτοκίνησης, με πολλά νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα που θα μας απασχολήσουν!

Το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά μετά την οικονομική κρίση που έπληξε την ελληνική οικονομία, που έφερε πολλές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, ξεπεράστηκαν οι 100.000 μονάδες και οι προβλέψεις των ειδικών «βλέπουν» ένα αντίστοιχα δυναμικό 2019!

Παράλληλα το νέο έτος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κόσμο της αυτοκίνησης γενικότερα. Δεκάδες νέα και πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα έρχονται, ενώ οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις είναι περισσότερες από ποτέ, σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας νέας εποχής! Παρακάτω, ξεχωρίζουμε είκοσι από τα πιο ενδιαφέροντα νέα μοντέλα που θα δούμε το 2019.

Audi e-tron

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Audi είναι γεγονός. Το νέο e-tron έχει παρουσιαστεί ήδη και είναι ένα κομψό σπορ SUV που δίνει βάση στη σύγχρονη πλευρά της αυτοκίνησης, με αναμφίβολο highlight του τις κάμερες που αντικαθιστούν τους δύο εξωτερικούς καθρέπτες! Κινείται από ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 410 ίππων.

BMW Σειρά 3

Το μεσαίο πολυτελές σεντάν της BMW ανανεώνεται για το 2019 και μας παρουσιάζεται σε μια εντελώς νέα γενιά του. Πολυτέλεια και σύγχρονα συστήματα είναι δεδομένα, ενώ είναι διαθέσιμη με κινητήρες από 190 ίππους (320d) έως και 387 ίππους (M3340i) μέχρι την παρουσίαση της κορυφαίας M3 που θα έχει σαφώς μεγαλύτερη ισχύ.

Citroen C5 Aircross

Το νέο SUV της Citroen θα είναι το μεγαλύτερο στην γκάμα της και αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση και τους χώρους του. Υπάρχει ανεξάρτητη ρύθμιση για το κάθε ένα από τα πέντε καθίσματα στην καμπίνα του, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 720 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και οι κινητήρες ξεκινούν από τους 130 ίππους, φτάνοντας έως και τους 180. Υπάρχει και αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων.

DS3 Crossback

Μετά το DS7 Crossback που είναι η ναυαρχίδα της DS μέχρι στιγμής, έρχεται και η παρουσίαση του DS3 Crossback. Ιδιαίτερη εμφάνιση, υψηλή ποιότητα στο εσωτερικό, δόσεις τεχνολογίας και πλούσιος εξοπλισμός είναι το μυστικό της επιτυχίας του! Υπάρχει με 100, 130 και 155 ίππους στους τούρμπο βενζινοκινητήρες και ένα μοτέρ 100 ίππων και καύσιμο το πετρέλαιο.

Ford Focus ST

H Ford αγαπά πολύ τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της και δεν θα αργήσει να μας δείξει το νέο Focus ST. Κάτω από το καπό του θα υπάρχει ο τούρμπο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.3 EcoBoost. Ακόμη δεν ξέρουμε τι ισχύ θα έχει, όμως περιμένουμε περίπου 300 ίππους, για να υπάρχει και μια διαφορά με το κορυφαίο RS που θα ακολουθήσει.

Honda Urban EV

Περί τα τέλη του 2019 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μίνι της Honda, τα οποία κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις χάρη στο ενδιαφέρον ντιζάιν τους.

Hyundai Kona Electric

H Hyundai θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το νέο Kona Electric καθώς θα ανεβάσει πολύ τα στάνταρ στο κομμάτι της αυτονομίας. 415 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, είναι τιμή που δεν έχουμε δει ξανά σε ηλεκτροκίνητο, αν εξαιρέσουμε κάποιες πανάκριβες κατασκευές και τα Tesla, που δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και επίσης, έχουν πολύ ακριβότερη τιμή.

Kia Stinger

Κάποιος που δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις της αυτοκίνησης, θα δυσκολευτεί πολύ να πιστέψει ότι το Stinger είναι δημιούργημα της Kia! Τόσο πολύ έχει εξελιχθεί η κορεάτικη φίρμα, η οποία είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει ένα κορυφαίο σπορ σεντάν. Πολύ «ψαγμένη» η έκδοση των 370 ίππων, που μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση, έχει φρένα από τη Brembo και πολλά ακόμη!

Mercedes-AMG One

Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο με προδιαγραφές από τη Formula 1, το οποίο αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους χάρη στη σύμπραξη 4 ηλεκτροκινητήρων και ενός τούρμπο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων.

MINI Electric

Το νέο ηλεκτρικό MINI θα προστεθεί στην γκάμα της φίρμας μέσα στο 2019. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές του, όμως περιμένουμε ότι θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο BMW i3, θα έχει καλές επιδόσεις και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που θα φτάνει στο 80% μέσα σε μισή ώρα, αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Mitsubishi L200

Η Mitsubishi μας έχει παρουσιάσει το νέο L200 και σίγουρα ανεβαίνει πολλά σκαλοπάτια στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των pick-up. Εμφανισιακά θυμίζει αρκετά το νέο Eclipse Cross, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ένα πολύ δυναμικό εμπρός τμήμα και για άλλη μια γενιά, highlight θα είναι η τετρακίνηση με δυνατότητα κλειδώματος κεντρικού και πίσω διαφορικού, μαζί με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Polestar 1

Πραγματικό «ηλεκτροσόκ» θα είναι το νέο One της Polestar, της εταιρείας που «γεννήθηκε» μέσα από τη Volvo. Έχει υβριδικό σύστημα κίνησης με τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρες, που συνολικά αποδίδει 600 ίππους και... 1.000 Nm ροπή στρέψης! Η σπορ φιλοσοφία είναι εμφανής και λεπτομέρειες, όπως οι αναρτήσεις που έχουν εξελιχθεί από την Ohlins, δείχνει της προθέσεις της Polestar...

Porsche Taycan

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche θα αποδίδει πιθανότατα 600 ίππους και θα προσφέρει μία εξαιρετικά ικανοποιητική αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Range Rover Evoque

Νέο πάτωμα, αναβαθμισμένο ντιζάιν και ήπια υβριδική τεχνολογία για το Range Rover Evoque δεύτερης γενιάς, που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2019.

Renault Kadjar

Πίσω στο... σχεδιαστήριο έστειλε η Renault το Kadjar, προκειμένου να ανανεωθεί σε αισθητικό επίπεδο και να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην κατηγορία των κόμπακτ SUV. Ο ολοκαίνουργιος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων TCe θα προστεθεί στην γκάμα με 140 ή 160 ίππους, θα υπάρχει αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη και νέοι ντίζελ με 1.5 και 1.7 λίτρα χωρητικότητας, απόδοσης 115 και 150 ίππων αντίστοιχα.

SEAT Tarraco

Η ισπανική μάρκα απέκτησε το πρώτο της μεγάλο SUV, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει από την άνοιξη και σε επταθέσια έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων.

Skoda Scala

Ο διάδοχος του Rapid θα είναι ένα πανέμορφο πεντάθυρο χάτσμπαγκ με στοιχεία coupe και με γκάμα πέντε κινητήρων, μεταξύ των οποίων και ένας φυσικού αερίου.

Toyota Supra

Το πολυαναμενόμενο coupe της ιαπωνικής μάρκας θα λανσαριστεί επιτέλους το 2019. Το αεροδυναμικό μοντέλο εξελίχθηκε από κοινού με τη BMW και θα αποδίδει στην κορυφαία εκδοχή του 340 άλογα.

Volkswagen Neo

Tα αποκαλυπτήρια του διαδόχου του ηλεκτρικού Golf θα γίνουν το 2019, αν και πιθανόν να κυκλοφορήσει το 2020. Θα προσφέρει έως 600 χιλιόμετρα αυτονομία και θα επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5’’.

Volvo S60

To S60 πλησιάζει πιο κοντά από ποτέ στο κορυφαίο S90! Θα έχει, όπως κάθε Volvo, κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για τους επιβάτες του και θα διατίθεται με κινητήρες που θα φτάνουν έως και τους 420 ίππους στην κορυφαία και περιορισμένης παραγωγής έκδοσή του. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!