Με αυξημένη αυτονομία το Nissan Leaf e+ των 217 ίππων! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Με αυξημένη αυτονομία το Nissan Leaf e+ των 217 ίππων! (pics)
Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε στην έκθεση τεχνολογίας CES του Λος Άντζελες, μία βελτιωμένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Το Nissan Leaf e+ κεντρίζει το ενδιαφέρον στην έκθεση τεχνολογίας CES, η οποία λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες, καθώς εφοδιάζεται με έναν ακόμη πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 217 ίππους και 340 Nm ροπής, προσδίδοντας καλύτερες επιδόσεις στο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα, με αύξηση της τάξης του 10% στην τελική του ταχύτητα και 13% σε ότι αφορά στην επιτάχυνση 80-120 χλμ./ώρα.

Ωστόσο η σημαντικότερη διαφοροποίηση του Leaf e+ είναι η νέα μπαταρία με χωρητικότητα 62 kWh, για αυξημένη αυτονομία, η οποία ανέρχεται πλέον στα 364 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες. Ακόμη και η διαδικασία της φόρτισης έχει υποστεί την σχετική αναβάθμιση, καθώς με το νέο σύστημα Quick Charging με ταχυφορτιστή 70 kW, η μπαταρία φορτίζεται ακόμη πιο γρήγορα.

Σχεδιαστικά, το Nissan Leaf e+ διαφέρει στην ανασχεδιασμένη γρίλια, ενώ στο εσωτερικό του την παράσταση κλέβει η νέα οθόνη 8 ιντσών, με την τελευταία έκδοση του «Nissan Connect» και πληθώρα λειτουργιών και εφαρμογών στη διάθεση των επιβατών. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τα συστήματα ProPILOT Assist και e-Pedal, τα οποία προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους στον οδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!