H Skoda μας δείχνει το ολοκαίνουργιο Scala! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Skoda μας δείχνει το ολοκαίνουργιο Scala! (pics)
Ένα μικρομεσαίο μοντέλο που «πέφτει» ακριβώς απέναντι στο Golf και έλειπε από την γκάμα της Skoda, έρχεται για να ανακατέψει την τράπουλα στην μικρομεσαία κατηγορία.

Η Skoda είχε στην γκάμα της ένα μικρομεσαίο μοντέλο, το Rapid, το οποίο παρουσιάστηκε πριν κάποια χρόνια όμως το αμάξωμά του αν και πεντάθυρο, έμοιαζε περισσότερο με σεντάν παρά με χάτσμπακ. Έτσι, η φίρμα δεν είχε μοντέλο αντίστοιχο με το Volkswagen Golf και το SEAT Leon, κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Το Scala, είναι το αυτοκίνητο που θα το πετύχει αυτό και σε διαστάσεις, είναι αρκετά παρόμοιο με τα άλλα μικρομεσαία του Volkswagen Group. Μετρά 4.362 χιλιοστά μήκους και 1.793 χιλιοστά πλάτους, έχει μεταξόνιο 2.649 χιλιοστά και χώρο αποσκευών 467 λίτρα, έναν από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που το κάνει αυτό.

Για την ώρα, έχουμε φωτογραφίες από το εξωτερικό του, το εσωτερικό του αλλά και τα κινητήρια σύνολα που θα το συνοδεύουν. Στη «βενζίνη» σημειώστε τον 1.0 TSI με 95 ίππους ή 115 ίππους και χειροκίνητο πεντάρι ή εξάρι σασμάν αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και πιο ισχυρή πρόταση με τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων. Το πετρέλαιο είναι ένα, ο 1.6 TDI των 115 ίππων και υπάρχει και έκδοση φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί τον 1.0 TSI με 90 ίππους. Για τους οπαδούς των αυτόματων σασμάν, δίνεται η επιλογή του DSG διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων, με τον 1.0 TSI των 115 ίππων, τον 1.5 TSI των 150 ίππων και τον 1.6 TDI των 115 ίππων, με επιπλέον χρέωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!