Άλμα σχεδιασμού και τεχνολογίας για τη Mecedes-Benz B-Class (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλμα σχεδιασμού και τεχνολογίας για τη Mecedes-Benz B-Class (pics)
Η νέα γενιά του μικρού πολυμορφικού μοντέλου της Mercedes-Benz έχει παρουσιαστεί και συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, έχει... πολλά να μας πει.

Η B-Class είναι η πιο πρακτική, υπερυψωμένη έκδοση της Mercedes-Benz A-Class και αφού το μικρομεσαίο χάτσμπακ παρουσιάστηκε στη νέα γενιά του, έπρεπε να γίνει το ίδιο και με το πολυμορφικό μοντέλο. Η B-Class λοιπόν, δανείζεται σχεδιαστικά πολλά στοιχεία από την «αδελφή» της και τόσο στο εμπρός μέρος της, όσο και πίσω, έχει γίνει πιο όμορφη και με πιο σύγχρονο ντιζάιν. Οι καμπύλες του αμαξώματος κρύβουν τον όγκο της και γενικά, πρόκειται για ένα αρμονικό και «καθαρό» σχεδιαστικά μοντέλο.

Στο εσωτερικό συναντάμε την ίδια σχεδόν εικόνα με την A-Class. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο δίδυμες οθόνες που έχουν το ρόλο του πίνακα οργάνων και της κεντρικής οθόνης πολυμέσων, τραβούν πρώτα το μάτι, ενώ χαμηλότερα η κονσόλα έχει μερικούς διακόπτες, αεραγωγούς και πρακτικές θήκες, δίνοντας έναν κομψό και ισορροπημένο αέρα στη B-Class.

Το πολυλειτουργικό τιμόνι έχει πλειάδα διακοπτών για τον έλεγχο πολλαπλών συστημάτων, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι αντάξια του ονόματος Mercedes-Benz.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει δυνατότητα φωνητικών ελέγχων και έλεγχο μέσω χειρονομιών για τις λειτουργίες του infotainment, ενώ υπάρχει και ένας ψηφιακός βοηθός που απαντά στα ερωτήματα του οδηγού και έχει πολλές λειτουργίες. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από τα 455 έως τα 705 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση, όμως αν αναδιπλωθούν, δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος 1.540 λίτρων.

Στο κομμάτι των κινητήρων, έχουμε έναν ντίζελ των 2.0 λίτρων με 150 ή 190 ίππους, αλλά και έναν των 1.5 λίτρων με 116 ίππους. Στη «βενζίνη», υπάρχει ο 1.4 τούρμπο με τους 136 ή τους 163 ίππους ενώ στη συνέχεια της πορείας του μοντέλου θα προστεθούν κι άλλα σύνολα, μερικά με υβριδική τεχνολογία και άλλα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σημειώστε, ότι υπάρχουν και δύο αυτόματα σασμάν που είναι διαθέσιμα ανάλογα με την έκδοση, ένα των επτά σχέσεων και ένα νέο των οκτώ, τύπου διπλού συμπλέκτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!