GT R Pro, η κορυφαία έκδοση στην γκάμα της Mercedes-AMG! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
GT R Pro, η κορυφαία έκδοση στην γκάμα της Mercedes-AMG! (pics)
Εκτός των πολύ ειδικών μοντέλων, όπως το νέο One, το κορυφαίο supercar που μπορεί να αγοράσει κανείς από τη Mercedes είναι η AMG GT R Pro!

Η Mercedes-AMG μας έχει παρουσιάσει εδώ και μερικά χρόνια τη σειρά GT, ένα δίθυρο κουπέ με κορυφαία χαρακτηριστικά και διαφορετικά επίπεδα ισχύος, ανάλογα με την έκδοση! Η GT R ήταν η πιο «ειδική» μέχρι σήμερα, που παρουσιάστηκε η GT R Pro.

Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί μέσα στην πίστα, έχει διαφορές στην ανάρτηση, την κατασκευή του αμαξώματος και την αεροδυναμική, ενώ διαφοροποιείται πολύ και στην εμφάνιση. Υπάρχουν διαφορετικά δεσίματα πλαισίου, εκτενέστερη χρήση ανθρακονήματος και ενισχύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη ακαμψία και την αυξημένη σταθερότητα.

Τα φρένα από ανθρακόνημα και κεραμικό υλικό είναι στάνταρ, όπως και οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου ελαφρού κράματος. Κάτω από το καπό της, βρίσκεται το ίδιο σύνολο που συναντάμε και στην «απλή» AMG GT R, δηλαδή τον V8 των 4.0 λίτρων και των δύο τούρμπο που αποδίδει συνολικά 585 ίππους και 700 Nm ροπή στρέψης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!