Επίσημο: Αποκάλυψη για το νέο Mazda 3! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Επίσημο: Αποκάλυψη για το νέο Mazda 3! (pics & vid)
Η τέταρτη γενιά του Mazda 3 έχει δεχτεί σαφείς επιρροές από το πρωτότυπο Kai, το οποίο γνωρίσαμε πέρσι στην αντίστοιχη Έκθεση του Τόκιο.

Την Έκθεση Αυτοκίνητου του Λος Άντζελες επέλεξε η Mazda για να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Mazda 3. Η ιαπωνική φίρμα κατά την προσφιλή της συνήθεια, προσφέρει το εντυπωσιακό σχεδιαστικά μοντέλο, τόσο σε hatchback (5θυρη) έκδοση, όσο και στην κλασική sedan με τέσσερις πόρτες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο οπτικοακουστικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία με έδρα τη Χιροσίμα, η τέταρτη γενιά του Mazda 3 έχει δεχτεί σαφείς επιρροές από το πρωτότυπο Kai, το οποίο γνωρίσαμε πέρσι στην αντίστοιχη Έκθεση του Τόκιο, ενώ όπως είναι αναμενομένο εφοδιάζεται με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της Mazda, με αιχμή του δόρατος το SkyActiv Vehicle Architecture. Στα ενδότερα κυριαρχούν τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ενώ την παράσταση κλέβουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η οθόνη αφής 8,8 ιντσών και το head-up display.

Στην «καρδιά» του νέου Mazda 3 βρίσκεται η αφρόκρεμα των νέων μηχανικών συνόλων της ιαπωνικής μάρκας, με τον 2λιτρο SkyActiv-X κινητήρα βενζίνης απόδοσης 190 ίππων και 230 Nm ροπής, να ξεχωρίζει. Την γκάμα συμπληρώνουν άλλοι τρεις SkyActiv-G κινητήρες βενζίνης, 1.5, 2.0 και 2.5 λίτρων, καθώς και ένας diesel SkyActiv-D 1.8 λίτρων. Να σημειωθεί ότι όλα τα μοτέρ συνδυάζονται, τόσο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η κίνηση του νέου Mazda 3 μεταφέρεται κλασικά στους εμπρόσθιους τροχούς, ωστόσο προαιρετικά διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τέταρτης γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου, αναμένεται να ανακοινωθούν παράλληλα με την έναρξη των πωλήσεων του, στα μέσα περίπου του νέου έτους. Μέχρι τότε απολαύστε υπεύθυνα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!