Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Porsche 911! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Porsche 911! (pics & vid)
Η ολοκαίνουργια γενιά της 911 μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, όμως είναι καλύτερη και εξελιγμένη σε όλους τους τομείς.

Τον τελευταίο καιρό είχαμε δει κάποιες φωτογραφίες της νέας Porsche 911 οπότε γνωρίζαμε, ότι θα έχει μικρές αλλαγές σχεδιαστικά και το πως θα δείχνει, τώρα όμως έχουμε και την επίσημη παρουσίασή της που μας δείχνει φωτογραφίες του αμαξώματος από όλες τις πλευρές και φυσικά, του εσωτερικού. Η 8η γενιά του θρυλικού γερμανικού supercar είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ, σύμφωνα με την Porsche και όπως σε όλες τις γενιές του, δεν απέχει πολύ σχεδιαστικά από την προηγούμενη καθώς η φίρμα επιλέγει το εξελικτικό ντιζάιν και όχι το ριζικά νέο.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά, είναι τεχνολογίας LED και ξεχωρίζουν. Στη συνέχεια έχουμε αλλαγές στους προφυλακτήρες και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως οι απολήξεις των εξατμίσεων, όμως το σχήμα εννοείται ότι έχει παραμείνει το ίδιο. Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,9 ιντσών και τον αέρα που έχουμε συνηθίσει από τα υπόλοιπα μοντέλα της Porsche που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα.

Οι κινητήρες επίσης, έχουν δυναμώσει από έκδοση σε έκδοση. Στη σειρά Carrera, έχουμε 385 ίππους για το βασικό μοντέλο και 450 ίππους για την Carrera S. Η τελευταία ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και σε 3,6 δευτερόλεπτα ως Carrera 4S, δηλαδή το ίδιο μοντέλο με τετρακίνηση. Οι χρόνοι αυτοί βελτιώνονται κατά 0,2 δευτερόλεπτα και στις δύο περιπτώσεις, αν τοποθετηθεί το προαιρετικό πακέτο Sports Chrono. Η τελική ταχύτητα της πισωκίνητης Carrera S είναι 308 χλμ./ώρα και της τετρακίνητης στα 306 χλμ./ώρα. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο των εκδόσεων Carrera και Carrera S είναι το στάνταρ χειροκίνητο σασμάν των... 7 σχέσεων!

Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του νέου αυτόματου PDK των οκτώ ταχυτήτων, που αντικαθιστά το παλαιότερο των επτά και προαιρετικά, μπορούν να εφοδιαστούν και με τετραδιεύθυνση. Αργότερα θα έχουμε πληροφορίες και για τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας πέρα από τις Carrera, όπως η 911 Turbo, 911 Turbo S, 911 GT3 κλπ. Η Porsche, τονίζει ότι η 911 992 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει το Wet Mode, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να καταλάβει την ποσότητα νερού στο οδόστρωμα και να σετάρει ανάλογα το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και το ABS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!