Νέο Αudi A1: Απλά συναρπαστικό!

Gazzetta team
Νέο Αudi A1: Απλά συναρπαστικό!
Το νέο Audi A1 αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στην πόλη και πείθει με το δυναμικό του στυλ, ωστόσο αποδεικνύεται εξαιρετικό και για μεγαλύτερα ταξίδια.

Η τεχνολογία του και τα συστήματα πολυμέσων και υποστήριξης του οδηγού βρίσκονται στα επίπεδα της μεγάλης κατηγορίας και φροντίζουν για άριστη διαδικτύωση με τον ψηφιακό κόσμο. Χάρη στην αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων, έχει γίνει μάλιστα αισθητά πιο ευρύχωρο, ενώ προσφέρει πλέον πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του κατόχου του. Ο σχεδιασμός της μάσκας με τις χαμηλά τοποθετημένες γρίλιες «Singleframe», οι πλευρικές γραμμές του πεντάθυρου αμαξώματος, το έντονο σχήμα των φτερών και η κλίση στα πίσω κολονάκια αποκαλύπτουν τη σχεδιαστική συγγένεια του A1 δεύτερης γενιάς με το Audi Sport Quattro.

Mάλιστα το supermini με το ανατρεπτικό design υπογραμμίζει αυτή την οπτική ομοιότητα με το θρυλικό σπορ μοντέλο της μάρκας με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια και με άλλες λεπτομέρειες, όπως τους φιμέ προβολείς εμπρός και πίσω. Το νέο Audi A1 έχει μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με το μοντέλο πρώτης γενιάς, από το οποίο είναι μακρύτερο κατά 56 χιλιοστά. Ετσι αγγίζει το συνολικό μήκος του τα 4,03 μ., το πλάτος παρέμεινε στα 1,74 μ. και το ύψος του ανέρχεται σε 1,41 μ.

Ιδιαίτερα υπερήφανοι είναι οι σχεδιαστές της μάρκας από το Ινγκολσταντ για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του νέου Α1, που είναι με διαφορά το πιο σπορ στην κόμπακτ κατηγορία. Το design είναι οδηγοκεντρικό, ξυπνά συναισθήματα και επιτρέπει την εξατομίκευσή του σύμφωνα με τα γούστα του κατόχου του αυτοκινήτου. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του κόκπιτ αποτυπώνεται στα χειριστήρια και στην –προαιρετική- οθόνη αφής των πολυμέσων, ενώ στο πακέτο του πρόσθετου εξοπλισμού περιλαμβάνεται και κρυφός εσωτερικός φωτισμός με στοιχεία LED σε 30 επιλέξιμα χρώματα.

Παρά το σπορτίφ σχήμα του αμαξώματος, το μικρότερο μοντέλο της Audi προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη ευρυχωρία σε σχέση με το απερχόμενο, που είχε λανσαριστεί το 2010. Αυτό ισχύει τόσο για τον οδηγό, συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες, όσο και για τον χώρο αποσκευών, που μεγάλωσε κατά 65 λίτρα φτάνοντας έτσι τα –απολύτως ικανοποιητικά- 335 λίτρα. Στο επίκεντρο βρίσκονται βεβαίως οι νέες τεχνολογίες, όπου η Audi ανήκει στους πρωτοπόρους. Τα ψηφιακά όργανα και τα πολυχειριστήρια στο τιμόνι προβλέπονται ήδη από τις βασικές εκδόσεις, όπως επίσης και το ηχοσύστημα ΜΜΙ, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το virtual cockpit.

Το πακέτο των συστημάτων υποστήριξης του οδηγού θα το ζήλευαν ακόμη και μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. Χάρη σε αυτά διευκολύνεται το παρκάρισμα, δεν ξεφεύγει το αυτοκίνητο από τα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας και διατηρεί συνεχώς απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Για πρώτη φορά επίσης συνδυάζεται με τους αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ να σημειώσουμε ότι η πλειονότητα αυτών των προηγμένων συστημάτων περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του Audi A1 δεύτερης γενιάς.

To σταθερό πάτημα στον δρόμο, η ποιότητα κύλισης ανώτερης κατηγορίας και οι προηγμένες αναρτήσεις συνθέτουν μία πρωτόγνωρη αίσθηση οδήγησης για ένα μικρό μοντέλο και ανεβάζουν τον πήχη της άνεσης και της ασφάλειας σε δυσθεώρητα ύψη για τον ανταγωνισμό. Κορυφαίων προδιαγραφών είναι και οι κινητήρες βενζίνης 1,0, 1,5 και 2,0 λίτρων, οι οποίοι αποδίδουν από 95 έως 200 ίππους και καλύπτουν τις επιθυμίες και των πλέον απαιτητικών πελατών με την αποδοτικότητά τους και την οικονομική τους κατανάλωση.

Οι τιμές του νέου Audi A1 κρίνονται αποδεκτές για ένα premium μοντέλο με ξεχωριστό design, υψηλή ποιότητα, τεχνολογίες αιχμής και αίσθηση μεγάλου αυτοκινήτου στον δρόμο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το Α1 με τον χιλιάρη βενζινοκινητήρα ξεκινά στην εκδοχή των 95 ίππων από 19.950 ευρώ και στην αντίστοιχη των 116 ίππων από 22.200 ευρώ. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις 1.5 με 150 ίππους και 2.0 με 200 άλογα κοστίζουν αντίστοιχα από 24.600 και 32.700 ευρώ και απευθύνονται βεβαίως σε ένα ειδικότερο αγοραστικό κοινό της κόμπακτ κατηγορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!