Tο Suzuki Jimny μεταμορφώνεται σε Mercedes G-class

Gazzetta team
Tο Suzuki Jimny μεταμορφώνεται σε Mercedes G-class
Ο ιαπωνικός οίκος βελτιώσεων Damd λανσάρισε δύο κιτ, με τα οποία μπορεί να μετατραπεί το νέο Suzuki Jimny oπτικά σε λιλιπούτεια Mercedes G-class ή σε μικροσκοπικό Land Rover Defender.

Ακόμη και άτομα με όχι ιδιαίτερα πολλές γνώσεις γύρω από το αυτοκίνητο, αντιλαμβάνονται με την πρώτη ματιά, ότι το νέο Suzuki Jimny μοιάζει με τη θηριώδη Mercedes G-class. Η ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων Damd το διαπίστωσε και η ίδια, οπότε αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να λανσάρει στην αγορά ένα οπτικό κιτ, με το οποίο μετατρέπεται το λιλιπούτειο Jimny σε μία G-class μίνι διαστάσεων ή σε μία ‘’Little G’’, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος το βελτιωτής.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου άσχημο. Το Little G εφοδιάζεται με νέες γρίλιες μάσκας στα πρότυπα του τζιπ της Mercedes, όμως στη θέση του αστεριού δεσπόζει το λογότυπο της Damd. Επίσης το κιτ περιλαμβάνει φαρδύτερα φτερά με εντονότερες ακμές σε σχέση με το Suzuki Jimny, αλλά και φαρδιά κατώφλια, κρεμαστή ρεζέρβα και απολήξεις εξάτμισης στα πλάγια του αμαξώματος, που παραπέμπουν σε μοντέλα AMG.

Η Damd δεν αρκέστηκε όμως μόνον στη μετατροπή του Jimny σε Mercedes G-class, αλλά λανσάρισε και ένα δεύτερο Bodykit. Σε αυτή την περίπτωση μεταμορφώνεται το ιαπωνικό τζιπάκι σε ένα Land Rover Defender…τσέπης και ονομάζεται πλέον ‘’Little D’’. Αυτή η ονομασία προβλέπεται εξάλλου αντί της λέξης Defender πάνω στο καπό του κινητήρα.

Το συγκεκριμένο κιτ περιλαμβάνει επίσης νέες γρίλιες μάσκας, έναν προφυλακτήρα και μία προστατευτική ποδιά στο στυλ του Defender. Η μετατροπή ολοκληρώνεται με τον πίσω προφυλακτήρα και τους λασπωτήρες α λα Land Rover Defender.

Τα δύο κιτ μετατροπής προβλέπεται να βγουν το 2019 στο εμπόριο, σε άγνωστες προς το παρόν τιμές. Σίγουρα όμως θα κοστίζουν πολύ φτηνότερα από τα μεγάλα τζιπ, τα οποία αντιγράφουν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!