H Subaru περνά στην υβριδική εποχή με το Crosstrek Hybrid (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Subaru περνά στην υβριδική εποχή με το Crosstrek Hybrid (pics)
Το πρώτο της μοντέλο με τεχνολογία Plug-In Hybrid παρουσίασε η Subaru, το οποίο σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τη φίρμα.

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Subaru δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες του Crosstrek Hybrid, του πρώτου μοντέλου της με τεχνολογία Plug-In Hybrid. Το αυτοκίνητο έχει έναν μπόξερ τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 150 ίππους.

Η Subaru λέει ότι τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από ότι στο στάνταρ μοντέλο με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και των 154 ίππων, ενώ έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 27 χιλιομέτρων. Όταν λειτουργεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 104 χλμ./ώρα ενώ από εκεί και πάνω, ενεργοποιείται το μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Συνδυαστικά, η αυτονομία είναι στα 772 χιλιόμετρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου σασμάν CVT και περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του παραδοσιακού συστήματος Symmetrical AWD της φίρμας. Ο εξοπλισμός του επίσης είναι πλούσιος και υπάρχει το EyeSight της Subaru, το οποίο έχει διάφορα συστήματα ασφαλείας όπως ενεργό Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας και σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!