Τα 5 γρηγορότερα αυτοκίνητα στην Έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018»

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα 5 γρηγορότερα αυτοκίνητα στην Έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018»
Αυτές τις μέρες στο Ελληνικό, διεξάγεται η φετινή έκθεση αυτοκινήτου και ανάμεσα σε πολλά νέα ενδιαφέροντα μοντέλα, έχουμε και μερικούς... τετράτροχους πυραύλους!

Σε μια χρονιά που η αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας αρχίζει και παίρνει τα «πάνω» της, η έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018» είναι πιο πλήρης και ολοκληρωμένη από ποτέ. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα μοντέλα που βρίσκονται σε αυτή είναι μεγάλο και φυσικά, θα δείτε πολλές πανελλήνιες πρεμιέρες, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον!

Εκτός από αυτές όμως, τα γρήγορα αυτοκίνητα καταφέρνουν με ένα δικό τους, μοναδικό τρόπο να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Στην έκθεση θα μπορείτε να δείτε πολλά νέα γρήγορα μοντέλα που έχουν πολλούς ίππους κάτω από το καπό τους, ποια όμως είναι τα γρηγορότερα; Δείτε, παρακάτω!

5) BMW i8 Roadster

Το i8 της BMW είναι ένα αυτοκίνητο που επαναπροσδιόρισε την έννοια του σπορ αυτοκινήτου. Έχει έναν τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 1.5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 374 ίππους και εκτοξεύουν το γερμανικό roadster από στάση, έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα! Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο, έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα.

4) BMW M2 Competition

Με τον κινητήρα από την M3/M4 κάτω από το καπό της, η M2 Competition είναι πλέον ένα πολύ «σοβαρό» σπορ μοντέλο! Το μοτέρ είναι το γνωστό τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων που αποδίδει 410 ίππους και τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα μόλις 4,2 δευτερολέπτων. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα ή τα 280 χλμ./ώρα αν επιλεγεί το πακέτο M.

3) Ford Mustang Bullitt

H μοναδική Ford Mustang Bullitt βρίσκεται στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας και μαγνητίζει τα βλέμματα στο περίπτερο της Ford. Επιμένει στην «αμερικάνικη» προσέγγιση κινητήρα με ένα θηριώδες V8 ατμοσφαιρικό μοτέρ στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, που έχει κυβισμό τα 5.0 λίτρα και αποδίδει 464 ίππους, με 520 Nm ροπή στρέψης!

2) Mercedes-AMG GT4 Coupe

Η Mercedes-AMG GT4 Coupe είναι ένα συγκλονιστικό τετράθυρο κουπέ που κάνει ακόμη και supercars να... παραμιλάνε. Διατίθεται με μια πλειάδα κινητήρων που ξεκινούν από τους... λίγους 429 ίππους και καταλήγουν στους 639, για την κορυφαία AMG GT63S, με την τελευταία περίπτωση να έχει τελική ταχύτητα στα 315 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα! Όλες τους, έχουν την τετρακίνηση 4MATIC+ της μάρκας.

1) Nissan GT-R

Η Nissan είναι περήφανη για το GT-R και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που υπάρχουν στην αγορά. Η παγκόσμια βελτιωτική σκηνή τα έχει λατρέψει και υπάρχουν GT-R χιλιάδων ίππων που διαπρέπουν στα dragster, ενώ στην έκθεση της Αθήνας, μπορείτε να δείτε ένα από κοντά στο περίπτερο της Nissan. Έχει κινητήρα twin turbo των 3.8 λίτρων, που αποδίδει 570 ίππους. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 315 χλμ./ώρα!

+1 Bonus!

Εκτός συναγωνισμού, είναι η R.S. 18 που μπορείτε να δείτε στο περίπτερο της Renault. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο της Formula 1, αυτό που στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε στα «χέρια» του Νίκο Χούλκενμπεργκ και του Κάρλος Σάινθ! Εννοείται, ότι δεν μπορεί να έρθει σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πολιτικά μοντέλα που πωλούνται κανονικά και βέβαια, είναι το γρηγορότερο όλων. Ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τους μηχανοκίνητους αγώνες, αφού συμμετέχει στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ και έχει υβριδική τεχνολογία, με μοτέρ V6 τούρμπο των 1.6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα, ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!