Aποκαλυπτήρια για το νέο Ford Focus ST (pics)

Gazzetta team
Aποκαλυπτήρια για το νέο Ford Focus ST (pics)
Η εκρηκτική έκδοση του νέου Focus θα αποδίδει 270 έως 300 ίππους, θα εφοδιάζεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο, ενώ μάλλον δεν θα κυκλοφορήσει με κινητήρες ντίζελ.

Φαίνεται, ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Ford Focus ST, καθώς ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε το συγκεκριμένο μοντέλο να πραγματοποιεί δοκιμές εντελώς ακαμουφλάριστο και μάλιστα με τα λογότυπα ST σε εμφανείς θέσεις. Οι μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις του Focus ST της επόμενης γενιάς από τις υπόλοιπες εκδόσεις του best seller της Ford εντοπίζονται κυρίως στη μάσκα και στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Μπροστά υπάρχει πλέον μία επιθετικότερη ποδιά με μεγαλύτερους αεραγωγούς, πίσω προβλέπονται ένας διαχύτης και δύο απολήξεις εξάτμισης στα άκρα του αμαξώματος.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τους κινητήρες του νέου Ford Focus ST, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2019. Θεωρείται πάντως σχεδόν σίγουρο, ότι δεν θα λανσαριστεί με ντιζελοκινητήρες, ενώ η Ford θα επιλέξει πιθανότατα ως βενζινοκινητήρα τον γνωστό δίλιτρο τετρακύλινδρο αλλά με 270 έως 300 ίππους αντί 250, όπως σε άλλα μοντέλα της.

Στη βασική του έκδοση θα εφοδιάζεται το εκρηκτικό Focus με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, όμως στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του εσωτερικού βλέπουμε, ότι απουσιάζει ο κλασικός επιλογέας ταχυτήτων. Προφανώς θα λανσαριστούν και αυτόματες εκδόσεις με κιβώτια τύπου διπλού συμπλέκτη και δυνατότητα αλλαγής των σχέσεων με paddles στο τιμόνι.

Πιθανολογείται επίσης, ότι το Ford Focus ST της επόμενης γενιάς θα διαθέτει μπλοκέ διαφορικό στον μπροστινό του άξονα κατά τα πρότυπα του νέου Fiesta ST, όπου προβλέπεται προαιρετικά, αφού το απερχόμενο μοντέλο δεν μπορούσε να μεταφέρει ιδανικά όλη την ισχύ του στην άσφαλτο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!