Ανοιχτός πειρασμός η κάμπριο έκδοση της BMW Σειράς 8! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ανοιχτός πειρασμός η κάμπριο έκδοση της BMW Σειράς 8! (pics & vid)
Μετά την κουπέ, η γερμανική φίρμα μας παρουσιάζει και την κάμπριο έκδοση της Σειράς 8, για τους λάτρεις του open air feeling!

Υπάρχει μια μερίδα αγοραστών που προτιμούν με... χίλια τα κάμπριο μοντέλα έναντι των δίθυρων κουπέ και αυτή η μερίδα, είναι ακόμη μεγαλύτερη στα ακριβά GT μοντέλα. Έτσι η BMW δεν τους αφήνει παραπονεμένους και μετά την σοκαριστικά όμορφη Σειρά 8, παρουσιάζει και την αντίστοιχη κάμπριο! Σχεδιαστικά, τίποτα δεν αλλάζει στο αυτοκίνητο.

Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει (εννοείται) ηλεκτρικά, μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα και ο κύριος στόχος της BMW ήταν η συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Πλαίσιο, μετάδοση και ανάρτηση ανασχεδιάστηκαν ελαφρώς προκειμένου να προσαρμοστούν στα κάμπριο δεδομένα και το εσωτερικό, είναι πανομοιότυπο με της κουπέ «οκτάρας».

Ο εξοπλισμός είναι φυσικά κορυφαίος και περιλαμβάνει ο,τι πιο καινούργιο έχει να επιδείξει η BMW, ενώ αν ανοίξετε τον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού, ξετυλίγεται μια τεράστια λίστα που περιλαμβάνει από κρυστάλλινους διακόπτες, έως κορυφαίο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins.

Οι κινητήρες που συνδυάζεται η BMW Σειρά 8 Convertible, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά τουρμποντίζελ των 3.0 λίτρων με τους 320 ίππους και τα 680 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 5,2'', τελική 250 χλμ./ώρα) της έκδοσης 840d xDrive και ο twin turbo V8 βενζινοκινητήρας των 530 ίππων και 750 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 3,9'', τελική 250 χλμ./ώρα) της έκδοσης M850i xDrive. Αμφότεροι, συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης xDrive και αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων Steptronic.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!