4 αυτοκίνητα με γκάζια σε συσκευασία extra small! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
4 αυτοκίνητα με γκάζια σε συσκευασία extra small! (pics)
Σβέλτες επιδόσεις, απολαυστική οδήγηση και μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις για άνετη κίνηση στην πόλη, φτιάχνουν ένα ιδιαίτερα δελεαστικό πακέτο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει!

Τα μικρά γρήγορα μοντέλα, στην κατηγορία των mini (Volkswagen up!, Fiat 500 κλπ) έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή, λόγω του χαρακτήρα τους και βέβαια, της τιμής τους, που ναι μεν μπορεί να είναι «τσιμπημένες» για μικρό αυτοκίνητο, όμως είναι το «σκαλοπάτι» για την κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες προτάσεις μπαίνουν σε αυτή την κλάση και μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει να αποκτά έναν ανταγωνισμό, καθώς παλαιότερα αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, δεν τα έβρισκες καν στην αγορά. Ας δούμε, ποια είναι τα μικρά μοντέλα με... γκάζια που μπορούμε να αγοράσουμε σήμερα!

Abarth 595

Ίσως να μιλάμε για τον... βασιλιά των σπορ μικρών αυτοκινήτων, με ιπποδύναμη που ξεκινά από τους 145 ίππους και φτάνει έως και τους 180΄, από τον τούρμπο 1.4 T-Jet! Σε κάποιες εκδόσεις του, μπορεί να επιλεγεί ακόμη και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για τον εμπρός άξονα, ενώ οι ατέλειωτες δυνατότητες εξατομίκευσης, το φέρνουν ακριβώς στα στιλιστικά γούστα του αγοραστή! Στα συν, ότι υπάρχει και σε κάμπριο. Ο τιμοκατάλογος «ανοίγει» στις 19.000€ και φτάνει έως και τις 27.000€.

Opel Adam S

Όπως και το Fiat 500, το Opel Adam έχει... άπειρες επιλογές για εξατομίκευση και ένα τούρμπο μοτέρ βενζίνης των 1.4 λίτρων. Η απόδοση σε αυτή την περίπτωση ορίζεται στους 150 ίππους, οι οποίοι δίνουν φτερά στο μικρό Opel, όμως σύντομα οι «περικοπές» στην γκάμα της γερμανικής φίρμας θα οδηγήσουν στην κατάργησή του. Από 17.040€.

Smart ForFour Brabus

Μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή στην κατηγορία των γρήγορων μικρών μοντέλων είναι το Smart ForFour Brabus. Εφοδιάζεται με τον τούρμπο κινητήρα των 0.9 λίτρων, με 109 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η ίδια έκδοση με ακριβώς το ίδιο μοτέρ, υπάρχει και στο μικρότερο και διθέσιο ForTwo. Οι, ομολογουμένως, «αλμυρές» τιμές ξεκινούν από τις 21.780€ για το ForFour (20.930€ το ForTwo και 25.520€ το ForTwo Cabrio).

Volkswagen up! GTI

Η Volkswagen πρόσθεσε ακόμη ένα GTI μοντέλο στην γκάμα της και αυτό δεν είναι άλλο από το up!. Αποφάσισε, πως υπάρχει αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς για ένα πολύ ευχάριστο οδηγικά και αρκετά σβέλτο μικρό αυτοκίνητο πόλης, ενώ το όνομα GTI το κάνει ακόμη πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Έχει τον 1.000άρη TSI βενζινοκινητήρα των 115 ίππων και ένα χειροκίνητο εξάρι σασμάν, ενώ η αρχική του τιμή είναι 15.620€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!