Προ των πυλών το εκρηκτικό Kia Ceed GT με τους 204 ίππους

Gazzetta team
Προ των πυλών το εκρηκτικό Kia Ceed GT με τους 204 ίππους
Στις αρχές του 2019 θα λανσαριστεί η πιο σπορ εκδοχή του νέου Kia Ceed με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και –προαιρετικά- με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Kia ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις αρχές του 2019 στην αγορά το εκρηκτικότερο και δυνατότερο μέλος της οικογένειας του νέου Ceed. Πρόκειται για το Ceed GT, το οποίο ξεχωρίζει εξωτερικά από τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, τις κόκκινες πινελιές, τις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου, τις δύο απολήξεις εξάτμισης και την σπορ ποδιά στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Ωστόσο οι Ιάπωνες παίρνουν τις αποστάσεις τους από το «αδελφό» Hyundai i30 N με το δίλιτρο μοτέρ των 275 ίππων και επιλέγουν μία ηπιότερη λύση με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, 204 ίππους ανώτατη απόδοση και 265 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Οι άνθρωποι της Kia τονίζουν πάντως, ότι το νέο Ceed GT θα προσφέρει σπορ αίσθηση οδήγησης στον υπερθετικό και θα πατάει ακόμη καλύτερα στις στροφές από τον προκάτοχό του. Να τονίσουμε επίσης, ότι για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται το κορεάτικο κόμπακτ μοντέλο προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη και με ειδικά κλαπέτα αλλαγής των σχέσεων στο σπορ τιμόνι.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη ρύθμιση των αναρτήσεων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι το χαμηλωμένο Kia Ceed GT δοκιμάστηκε εξαντλητικά στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, πριν δοθεί το o.k. για την παραγωγή του. Στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται στάνταρ οθόνη αφής επτά ιντσών με ενσωμάτωση λειτουργιών του Smartphone, σύστημα αυτόματης επιβράδυνσης μπροστά από εμπόδια, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης εκτός των ορίων της λωρίδας, προειδοποίηση κόπωσης για τον οδηγό και φωτιστικά σώματα με αυτόματη επιλογή της κατάλληλης σκάλας. Και βέβαια, το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με επτά χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!