H μεγάλη επιστροφή του Ηummer (pics & vid)

Gazzetta team
H μεγάλη επιστροφή του Ηummer (pics & vid)
Το εμβληματικό στρατιωτικό τζιπ επανέρχεται στη ζωή με πολιτικές εκδόσεις, που προέρχονται από ανακατασκευή μοντέλων, τα οποία είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Κανένα άλλο στρατιωτικό τζιπ δεν έχει αφήσει το στίγμα του όπως το Hummer στη σύγχρονη πολεμική –και όχι μόνον- ιστορία. Η κατασκευάστρια εταιρεία AM General προμήθευσε με περίπου 150.000 Hummer H1 τα αμερικανικά στρατεύματα, όμως από το 2010 ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος, ενώ απέτυχε και η προσπάθεια να κρατηθεί το θηριώδες τζιπ στη ζωή με πολιτικές εκδόσεις.

Η εταιρεία Mil-Spec από το Μίσιγκαν προχώρησε ωστόσο σε μία «αποστρατιωτικοποίηση» παλαιών Hummer του US-Army, που είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τα συγκεκριμένα οχήματα ανακατασκευάζονται πλήρως, αναβαθμίζονται τα μηχανικά μέρη και ο εξοπλισμός τους και ουσιαστικά γίνονται πάλι καινούρια. Σε πρώτη φάση απογυμνώνεται το αμάξωμα, περνιέται με αμμοβολή και ειδικά μονωτικά υλικά και στο τέλος καλύπτεται εξωτερικά με ειδική βαφή με κέφλαρ.

Εντυπωσιακή είναι και η αναβάθμιση των μηχανικών μερών, όπου τη θέση του αδύναμου ατμοσφαιρικού κινητήρα των στρατιωτικών μοντέλων έχει πάρει ένας σύγχρονος V8 turdobiesel Duramex 6,6 λίτρων με 500 άλογα ισχύ και πάνω από 1.300 Nm ροπή στρέψης, που συνεργάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο σαζμάν της Allison. Προβλέπονται επίσης ένα νέο σύστημα εξάτμισης και μπλοκέ διαφορικά στους άξονες. Εξωτερικά κάνουν τη διαφορά οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου το σπαρτιάτικο σαλόνι του παρελθόντος θυμίζει πλέον λιμουζίνα πολυτελείας. Όλες οι επενδύσεις είναι δερμάτινες, τα παλαιά όργανα έχουν αντικατασταθεί από μοντέρνα, υπάρχουν σύγχρονα συστήματα πολυμέσων και ένα δερμάτινο σπορ τιμόνι της Momo σαν κερασάκι στην τούρτα.

Το Hummer H1 Launch Edition θα παραχθεί από την Mil-Spec σε έναν περιορισμένο αριθμό κομματιών, καθένα από τα οποία θα ξεκινά από περίπου 218.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!