Speedtail, η απόλυτη McLaren των 403 χλμ./ώρα (pics)

Gazzetta team
Speedtail, η απόλυτη McLaren των 403 χλμ./ώρα (pics)
H διάδοχος της McLaren F1 εντυπωσιάζει με ένα αεροδυναμικό σχήμα σταγόνας και με εκρηκτικές επιδόσεις, καθώς επιταχύνει από στάση έως 300 χλμ./ώρα σε μόλις 12,8’’.

Επί πολλά χρόνια κατείχε η McLaren F1 τον τίτλο του γρηγορότερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο, καθώς έπιανε τα 391 χλμ./ώρα. Τώρα έφτασε η ώρα του διαδόχου της, που φέρει την ονομασία Speedtail και έχει καπαρώσει ήδη τον τίτλο της γρηγορότερης McLaren όλων των εποχών. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού η τελική της ταχύτητα υπερβαίνει τα 400 χλμ./ώρα (για την ακρίβεια είναι 403 χλμ./ώρα) και το σπριντ από στάση έως τα 300 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 12,8’’.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Για να γίνουν όλα αυτά εφικτά, δούλεψε πολύ η McLaren πάνω στην αεροδυναμική του μήκους 5,14 μ. hypercar της, που διαθέτει αμάξωμα από πανάλαφρο ανθρακόνημα και σε σχήμα σταγόνας! Κατά τα άλλα προβλέπονται ένας V8 κινητήρας βενζίνης και ένας ηλεκτροκινητήρας, με την ισχύ του υβριδικού συνόλου να αγγίζει τους 1.050 ίππους για 1.430 κιλά βάρους.

Εξάλλου οι μπροστινοί τροχοί καλύπτονται από ειδικά τάσια και οι εξωτερικές κάμερες, οι οποίες υποκαθιστούν τους κλασικούς καθρέπτες, αναδιπλώνονται ηλεκτρικά για λιγότερους αεροδυναμικούς στροβιλισμούς. Η Speedtail εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με ελαστικά Pirelli P-Zero, αποκλειστικά εξελιγμένα ώστε να αντέχουν σε ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα! Σήμα κατατεθέν αποτελούν χωρίς αμφιβολία η γυάλινη οροφή και οι ψαλιδωτές πόρτες, που ανοίγουν προς τα πάνω. Μάλιστα το κρύσταλλο της οροφής σκουραίνει με τις ακτίνες του ηλίου και γίνεται φιμέ, ώστε να μην περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό της Speedtail τα γνωστά μας σκιάδια.

Το υπεραυτοκίνητο της McLaren μπορεί να φιλοξενήσει έως τρία άτομα, με τον οδηγό να κάθεται κεντρικά και τους άλλους δύο συνεπιβάτες λίγο πιο πίσω, δεξιά και αριστερά του. Το εσωτερικό εντυπωσιάζει με τις καινοτομίες του, θυμίζοντας διαστημόπλοιο και διαθέτοντας μεταξύ άλλων πέντε οθόνες. Οι τρεις προορίζονται για τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και το σύστημα πολυμέσων και στις άλλες δύο προβάλλονται οι εικόνες από τις πτυσσόμενες εξωτερικές κάμερες αντί των καθρεπτών. Επίσης, τα –ελάχιστα- μπουτόν και οι διακόπτες, π.χ. για τα ηλεκτρικά παράθυρα και την επιλογή του προγράμματος οδήγησης, βρίσκονται στον ουρανό του θαλάμου επιβατών, όπως και στη McLaren Senna.

Η συνολική παραγωγή της Speedtail θα περιοριστεί στις 106 μονάδες με την τιμή του αυτοκινήτου να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ένα σετ αποσκευών κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της υπεργρήγορης McLaren και τα λογότυπα της εταιρείας σε λευκόχρυσο ή πλατίνα, ανάλογα με τις επιθυμίες των προνομιούχων πελατών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!