Aποκάλυψη για το SUV πόλης VW T-Cross (pics & vid)

Gazzetta team
Aποκάλυψη για το SUV πόλης VW T-Cross (pics & vid)
Το νέο baby SUV της VW βασίζεται στο Polo, ξεχωρίζει με την ευρυχωρία του και τις προηγμένες τεχνολογίες του, ενώ αναμένεται στις αρχές του 2019 στην αγορά.

Πολλοί κατηγορούν τη VW, ότι αργεί να «μυριστεί» τις τάσεις στην αγορά αυτοκινήτου και έτσι καθυστερεί να λανσάρει μοντέλα σε γρήγορα αναπτυσσόμενες κατηγορίες. Όπως φαίνεται όμως, πρόκειται για μία επιτυχημένη τακτική της γερμανικής εταιρείας, η οποία παρακολουθεί πρώτα την αγορά και μετά παρουσιάζει ολοκληρωμένα νέα μοντέλα, απαλλαγμένα από παιδικές ασθένειες. Αυτό είχε γίνει για παράδειγμα και στην περίπτωση του πολυμορφικού VW Touran, αλλά και του κόμπακτ SUV Tiguan, που μπήκαν καθυστερημένα στο παιχνίδι, όμως έχουν εξελιχθεί σε best seller.

Κάτι ανάλογο επιχειρεί τώρα η Volkswagen και με το T-Cross, που ανήκει στην κατηγορία των SUV πόλης και καλείται να αντιμετωπίσει μοντέλα, όπως το Renault Captur και το Kia Stonic. Το γερμανικό μοντέλο βασίζεται στο πάτωμα του νέου Polo, διαθέτει όμως αισθητά μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, καθώς το μήκος του ανέρχεται σε 4,11 μ. και το ύψος του φτάνει τα 1,56 μ. Παρά τις συγκρατημένες διαστάσεις του προσφέρει ικανοποιητικότατη ευρυχωρία και υψηλή προσαρμογή στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του, χάρη και στα κυλιόμενα πίσω καθίσματα. Μάλιστα ο χώρος αποσκευών ικανοποιεί τις ανάγκες ακόμη και μίας μέσης οικογένειας με τον όγκο φόρτωσης να κυμαίνεται μεταξύ 377 και 1.235 λίτρων με αναδιπλωμένα τα διαιρούμενα, πίσω καθίσματα.

Σημαντικό ατού για το T-Cross αναμένεται να αποτελέσει και η πληθώρα των μοντέρνων τεχνολογιών του, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ασφαλείας, όπως αυτόματου φρεναρίσματος σε συνδυασμό με αναγνώριση των πεζών έως ταχύτητα 65 χλμ./ώρα και εξάλειψης της νεκρής γωνίας σε όλες τις ταχύτητες. Εντυπωσιακό είναι και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής οκτώ ιντσών, ενώ προβλέπονται μεταξύ άλλων τέσσερις συνδέσεις USB (δύο εμπρός και δύο πίσω) και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των κινητών τηλεφώνων. Το πρώτο οπτικό υλικό αποκαλύπτει ένα εσωτερικό με έμφαση στη λειτουργικότητα και στη διαχρονική κομψότητα, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της VW.

To νέο SUV θα το υποδεχθούμε στην αγορά στις αρχές του 2019 και θα κυκλοφορήσει σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού ως Trendline, Comfortline, Highline, Designline και R-Line. Στους βενζινοκινητήρες κυριαρχεί ο πασίγνωστος 1.0 TSI με 95 και 115 ίππους και ο ισχυρότερος 1.5 TSI με 150 άλογα. Όποιος επιθυμεί μεγαλύτερη οικονομία, θα στραφεί στον κινητήρα πετρελαίου 1.6 TDI με 95 ίππους. Στάνταρ θα είναι το μηχανοκίνητο κιβώτιο με έξι σχέσεις, με εξαίρεση τις βασικές εκδόσεις που θα αρκεστούν σε πεντατάχυτα σαζμάν, ενώ δεν θα υπάρξουν τετρακίνητα T-Cross.

Για τιμές, δεν υπάρχουν βεβαίως ακόμη πληροφορίες, αναμένεται όμως ότι θα κυμαίνονται μεταξύ των αντίστοιχων του Polo και του μεγαλύτερου SUV T-Roc.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!